ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασαν τα άρθρα του νομοσχεδίου κατά των διακρίσεων στην εργασία

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με "τραυματισμένους" τους Ανεξάρτητους Έλληνες αφού εμφανίστηκαν με τρεις γραμμές, «πέρασαν» με ευρεία πλειοψηφία τα άρθρα που αφορούν στην ίση μεταχείριση στην εργασία ασχέτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι μετά το ομοφοβικό παραλήρημα Κατσίκη, υπήρξαν απουσίες αλλά και διαρροές στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, ενώ απούσα ήταν και σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και αρκετοί βουλευτές του ΚΚΕ.

Τα επίμαχα άρθρα υπερψήφισαν 201 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων αλλά και ανεξάρτητοι. «Όχι» είπαν 21 βουλευτές από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή, αλλά και οι ανεξάρτητοι Νίκος Νικολόπουλος και Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίαζαν τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, όσο και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, αλλά και ο Γιώργος Λαζαρίδης που έστειλε πάντως, επιστολή πρόθεσης ψήφου, ενώ την ίδια ώρα «ναι» στα επίμαχα άρθρα είπαν ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που είχαν υπερψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης.

Στη γραμμή Κατσίκη, που θεωρητικά ως εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο νομοσχέδιο εξέφραζε την επίσημη θέση, δηλαδή «όχι», ψήφισαν εκτός από τον ίδιο, μόνον η υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Δημήτρης Καμμένος.

Πολλές ήταν πάντως, οι απουσίες από πλευράς ΝΔ που έφτασαν τις 35, μεταξύ αυτών η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νικήτας Κακλαμάνης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Χαράλαμπος Αθανασίου και Αντώνης Σαμαράς και ο Άδωνις Γεωργιάδης που έστειλε ωστόσο, επιστολή πρόθεσης ψήφου στην οποία ανέφερε ότι θα υπερψήφιζε τα άρθρα.

«Δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εμπνευστές του αιτήματος διενέργειας ονομαστικής ψηφοφορίας επεφύλαξε η σημερινή διαδικασία. Όχι μόνο τα υπό ψήφιση άρθρα 1, 2 3 και 4 του σχεδίου νόμου υπερψήφισαν βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδεικνύοντας ότι κανένα πολιτικό ζήτημα δεν υφίσταται, αλλά το «ενδιαφέρον» είναι ότι τα καταψήφισε ο ανεξάρτητος κεντροαριστερός Λεωνίδας Γρηγοράκος. Είναι προφανές ότι τις αιτιάσεις οι εκπρόσωποι της κεντροαριστεράς θα πρέπει να τις απευθύνουν και προς τον ομοϊδεάτη τους», δήλωσε μετά το τέλος της ονομαστικής ψηφοφορίας ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Με ένα Tweet σχολίασε την ψηφοφορία ο Σταύρος Θεοδωράκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης