ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση 10 γαλάζιων βουλευτών για το κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το ακίνητο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, που σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΝΔ δεν είχε δηλωθεί για 16 χρόνια στην εφορία, αξιώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, με ερώτηση 10 βουλευτών της στη Βουλή.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές με επικεφαλής τον Νότη Μηταράκη, επισημαίνουν ότι εγείρονται μια σειρά από ζητήματα ως προς το κτίριο, στο οποίο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζουν ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει ότι «για τα δάνεια που έπαιρνε (ο ΣΥΡΙΖΑ) είχε βάλει υποθήκη το κτίριο των γραφείων του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου», ενώ ο οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ ότι η μεταβίβαση του ακίνητου έγινε μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Η ΝΔ μετά και τις καταγγελίες του Γιώργου Γεωργαντά στη χθεσινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής ότι για το ακίνητο αυτό δεν πληρωνόταν φόρος τα τελευταία 16 έτη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το έπραξε πριν από μερικές ημέρες και αφού προηγουμένως είχε τεθεί το θέμα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει για τα ακόλουθα:

Πότε και με ποια διαδικασία απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως ιδιοκτησία το ως άνω κτίριο;

  • Αν είναι ορθή η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη ότι το κτήριο αποκτήθηκε το 2016, με ποια έννομη σχέση χρησιμοποιούσε το ακίνητο τα προηγούμενα χρόνια;
  • Έχουν καταβληθεί ενοίκια και έχει πληρωθεί φόρος εισοδήματος για το πραγματικό ή τεκμαρτό ενοίκιο;
  • Έχουν πληρωθεί φόροι μεταβίβασης για την απόκτηση του κτιρίου;
  • Έχει πληρωθεί και πότε ο αναλογούν Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π., ΕΤΑΚ, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.) για τα έτη 2001 - 2016;
  • Για την δήλωση του ακινήτου στη Δ.Ο.Υ., ποιους τίτλους προσκόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ;
  • Υπάρχει αποδεικτικό εξόφλησης του δανείου της Ε.Α.Ρ. προς την Ιονική Τράπεζα (διάδοχος ALPHA BANK) με εγγύηση το ως άνω κτήριο;
  • Είναι νόμιμοι οι τίτλοι μεταγραφής και σύννομη η διαδικασία που ακολούθησε ο Υποθηκοφύλακας Αθηνών;

Η ερώτηση των 10 βουλευτών της ΝΔ απευθύνεται και προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης