ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανονισμός της Βουλής η σταδιακή κατάργηση 40 θέσεων μετακλητών υπαλλήλων

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μαχαίρι στα προνόμια που φαίνεται να απολαμβάνουν πρώην πολιτικοί, βάζει η Βουλή που υπερψήφισε απόψε τις προτάσεις του Προέδρου της, Νίκου Βούτση.

Ανοίγοντας τη συζήτηση μιας σειράς αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής που πρόκειται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2016, ο Νίκος Βούτσης εμφανίζεται έτοιμος να ξαναδώσει πνοή στη Βουλή μετά από μια μακρά περίοδο θεσμικής ακινησίας.

Σύμφωνα με πρώτο μέρος των αλλαγών που στήριξαν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, καταργούνται σταδιακά 40 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία πρώην Προέδρων της Βουλής, πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Εκτός κεντρικού κτιρίου θα βρεθούν πρώην Προέδρων της Βουλής και πρώην πρωθυπουργοί που δεν εξελέγησαν βουλευτές, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε άλλα κτίρια, προκειμένου να εξευρεθούν χώροι για την εξυπηρέτηση του αναγκών του Κοινοβουλίου.

Λύση δίνεται και στο θέμα των περίπου 70 συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει και δεν είχαν ανανεωθεί, παρότι εργάζονταν. Με απόφαση του Νίκου Βούτση θα υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων τους, με αναδρομική ισχύ, με την προϋπόθεση ότι παρείχαν αδιαλείπτως εργασία.

Στη συζήτηση των αλλαγών του Κανονισμού της Βουλής αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδα Γρηγοράκου να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα η επίθεση σε βάρος βουλευτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης