ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαϊράκι Βενιζέλου: Κακώς το ΠΑΣΟΚ ψήφισε «ναι» στις τροπολογίες Παππά

Μπαϊράκι Βενιζέλου: Κακώς το ΠΑΣΟΚ ψήφισε «ναι» στις τροπολογίες Παππά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αποστάσεις από την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει «ναι» στις τροπολογίες που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, κράτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν ψήφισε τίποτα και τόνισε ότι είχε ζητήσει να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προκειμένου να παρθεί μία συλλογική απόφαση.

«Παρά τη σκληρή κριτική ψηφίσατε (τις τροπολογίες)» είπε ο δημοσιογράφος στον κ. Βενιζέλο και εκείνος του απάντησε: «Δεν ψήφισα τίποτα εγώ».

«Το ΠΑΣΟΚ όμως ψήφισε» συνέχισε ο δημοσιογράφος. «Δεν με ρώτησε κανείς. Είχα ζητήσει να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να αποφασίσει» ανταπάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκπέμπει ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη συλλογικότητα» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σημειώνοντας με νόημα ότι είναι θεματοφύλακας των διαδικασιών.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι αν είχε γίνει ονομαστική ψηφοφορία ο ίδιος θα ψήφισε σύμφωνα με την άποψή του. Αίσθηση δε προκάλεσε η αναφορά του σε κάποια «τρολ που κινούνται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ» και τα οποία τον εγκαλούσαν όταν έκανε αίτηση αντισυνταγματικότητας.

«Όταν κατηγορούμε τους άλλους για τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση θα πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα και δεν έκανε μία διαδρομή κομματικά προστατευμένη.

Αιχμές και για Γ. Παπανδρέου

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, επιτέθηκε κατά του Γιώργου Παπανδρέου:

«Το ζήτημα του κ. Παπανδρέου και των απόψεων που εκφράζουν οι περί αυτών δεν είναι πολιτικό με τη στενή έννοια του όρου είναι ηθικό και ιστορικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ