ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: «Παρεξηγήθηκε ο Παππάς που είπε για 4 άδειες, εγώ λέω 3»

«Θα μπορούσε η κυβέρνηση να είχε συμβιβαστεί, όπως συμβιβάστηκαν, θέλοντας και μη, υπουργοί και πολιτικές δυνάμεις», ανέφερε ο Νίκος Βούτσης παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια επί των τροπολογιών Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως όλοι όσοι εκπέμπουν πρέπει να πληρώνουν και να είναι ελεγχόμενοι, ενώ εκτίμησε πως ότι «παρεξηγήθηκε» ο υπουργός Επικρατείας επειδή είπε για 4 άδειες. «Εγώ λέω 3, όπως προέκυπτε από τις οικονομικές μελέτες που προϋπήρχαν», είπε και πρόσθεσε:

Μπορεί να είναι παραπάνω, πράγματι. Μπορεί να γνωμοδοτήσει το ΕΣΡ, αλλά εμείς, τα κόμματα έχουμε άποψη. Άκουσα μία άποψη από μέλος του ΕΣΡ για 16 κανάλια. Ε, από τα 16 κανάλια τα 15 οδηγούνται στη διαπλοκή. Και να το ακούν αυτό οι εργαζόμενοι με τους οποίους συνομιλήσαμε, ότι δεν μπορούν να υπάρχουν 12 – 15 κανάλια στην Ελλάδα με 400 θέσεις εργασίας, αμοιβές και σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Απέρριψε δε, τις αιτιάσεις Βενιζέλου περί διάψευσης του κυβερνητικού αφηγήματος. «Σοβαρά; Υπήρξε διάψευση ποιου αφηγήματος; Ότι υπήρξε πατεντάτη διαπλοκή; Ότι υποχρεώθηκε το πολιτικό σύστημα σε επικύψεις;», αναρωτήθηκε και εκτίμησε πως τη Δευτέρα θα υπάρξει αποτέλεσμα στη Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης