ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σταθάκης: Οι διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς έχουν κλείσει τον κύκλο τους

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

Με μια πολιτική απόφαση ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση ότι θα αποδεσμευθούν τα 2 δις της δόσης του ελληνικού προγράμματος με βάση την συμφωνία του Ιουλίου μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της.

Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη του δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών «έχουν κάνει τον κύκλο τους».

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε τον Real FM : «Το αγκάθι είναι η απόσταση που μας χωρίζει στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Νομίζω ότι οι διαπραγματεύσεις που είχαμε με τους Θεσμούς έχουν κλείσει τον κύκλο τους...Άρα πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που πρέπει να ληφθεί.»

Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι καταγράφεται πρόοδος στα περισσότερα από τα εκκρεμή ζητήματα που καθυστερούν την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ενώ φάνηκε αισιόδοξος ότι «θα καταλήξουμε σε συμβιβασμό» σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα οι προτάσεις της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι συμβατές τόσο με την συμφωνία του περασμένου Ιουλίου όσο και με την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης