ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Πρόσωπο-έκπληξη που δύσκολα θα απορρίψει η ΝΔ στην προεδρία του ΕΣΡ

EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πρόσωπο το οποίο η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα απορρίψει, προτίθεται να προτείνει η κυβέρνηση για την θέση του προέδρου του ΕΣΡ, στη διάσκεψη των Προέδρων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στο ΑΠΕ που επικαλείται κυβερνητικές πηγές οι οποίες συμπληρώνουν ότι «η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή.

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας. Προσθέτει, δε, ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.

Τονίζει, επίσης, ότι τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου «το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει. Τη Δευτέρα, ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο Νίκος Βούτσης βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μέσα στη μέρα αναμένεται να βρεθεί και το πρόσωπο που προορίζεται και για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης