ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Καράογλου: Αν ο Πρωθυπουργός έχει ονόματα και διευθύνσεις για τη διαπλοκή ας τα καταγγείλει

Θ. Καράογλου: Αν ο Πρωθυπουργός έχει ονόματα και διευθύνσεις για τη διαπλοκή ας τα καταγγείλει
Eurokinissi

«Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι πλέον όνειρα θερινής νυκτός», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Καράογλου, καλώντας τον Πρωθυπουργό, «αν έχει», να δώσει «ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις» στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

«Αυτά τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις τα ακούμε καιρό τώρα, αλλά ούτε ονοματεπώνυμα ακούσαμε, ούτε διευθύνσεις είδαμε. Αν ο κύριος Τσίπρας έχει κάτι, οτιδήποτε και αν έχει, για οποιοδήποτε πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, ή για οποιοδήποτε άλλο κόμμα, ας κάνει αυτό που πρέπει: Να το καταγγείλει στον ελληνικό λαό και να το καταγγείλει και εκεί που πρέπει, στις δικαστικές Αρχές, για να κινηθούν οι ανάλογες διαδικασίες» είπε ο κ. Καράογλου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Η λογική ότι σε κρατάω και όταν είμαι σε δύσκολη θέση -όπως είναι τώρα η κυβέρνηση, που είναι σε αδιέξοδο, δεν ξέρει τι θα κάνει- δημιουργώ ένα σκηνικό πολιτικής έντασης, είναι μία λογική η οποία δεν αντέχει σε βάθος χρόνου, τα προβλήματα παραμένουν, η ανεργία παραμένει, η φτώχεια παραμένει» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Ίσως θα έπρεπε κι εμείς πιο πριν να έχουμε οργανώσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο γενικότερα, έτσι ώστε και περισσότερα έσοδα να έχει το ελληνικό κράτος» διευκρινίζοντας ότι αυτό δε γίνεται «περιορίζοντας τα ΜΜΕ, περιορίζοντας και μειώνοντας και κάνοντας κολοβή τη Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Καράογλου εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί μία λάθος λογική» επισημαίνοντας ότι «το τρίτο μνημόνιο έχει αυτή την ευελιξία, ότι σου δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσεις τους στόχους με άλλο τρόπο, δηλαδή αντί να αυξάνεις τους φόρους -όπως κάνει η κυβέρνηση και οδηγεί σε ύφεση και προβλήματα την πραγματική οικονομία- ψάχνεις να βρεις πώς θα μειώσεις τις δαπάνες».

«Εμείς έχουμε ακριβώς την αντίθετη λογική, λέμε ότι το Δημόσιο είναι υπερβολικά μεγάλο και θα πρέπει να μείνει εκεί που είναι και να μειωθεί σταδιακά --όχι με απολύσεις, για να μη γίνονται παρεξηγήσεις, αλλά με τη μείωση του προσωπικού δια των συνταξιοδοτήσεων. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να μειώσουμε δαπάνες, όσο περισσότερες μειώσεις δαπανών έχουμε, τόσο περισσότερο θα μας δοθεί η δυνατότητα να μειώσουμε σταδιακά και τους φόρους» εξήγησε.