To «δώρο» Καμμένου στην κυβέρνηση
Ένα μεγάλο «δώρο» έκανε στο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος λίγες μόλις ώρες μετά την διευθέτηση της κρίσης στις σχέσεις κυβέρνησης-εκκλησίας με αιχμή το μάθημα των θρησκευτικών· ζήτημα για το οποίο ο κ. Καμμένος είχε ταχθεί ευθέως με τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου, παίρνοντας αποστάσεις από τις επιλογές του υπουργού Παιδείας.
Η δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ πως στο παρελθόν στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα, παρόντος του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κουμπάρος του τού πρότεινε να ενταχθεί στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί σφοδρά πυρά από την αντιπολίτευση για τις σχέσεις της με τον επιχειρηματία.
Κι αυτό διότι –σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές– εάν ευσταθούν τα όσα είπε ο Π. Καμμένος, τότε καταδεικνύεται ότι σχέσεις με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα διατηρούσαν προηγούμενες ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου έγιναν ενώ το Μαξίμου έχει κατηγορηθεί ανοιχτά ότι προωθούσε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τον κολλητό του ΣΥΡΙΖΑ Καλογρίτσα για να στήσει την νέα διαπλοκή. Επιπλέον, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι σε άλλη συνάντησή του με τον κουμπάρο του, Καλογρίτσα, εκείνος τον είχε συμβουλεύσει να μην συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το Μαξίμου απέφυγε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις του κυβερνητικού του εταίρου που σημειωτέον είχε ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και προτίμησε να αφήσει τις πληροφορίες Καμμένου να δημιουργήσουν απλώς εντυπώσεις.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν απλώς ότι με την απάντηση που έδωσε ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά δεν αρνήθηκε τον πυρήνα των δηλώσεων Καμμένου, αφού προτίμησε να αναγάγει το θέμα σε αντικείμενο ενός ψυχαγωγικού σόου.
Την ίδια ώρα κι ενώ η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι συναλλάσσεται με την δικαιοσύνη –με αφορμή τα ειδικά μισθολόγια– υπονοώντας ότι αυτό γίνεται και εν όψει της συνεδρίασης του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, το Μαξίμου χωρίς να το δηλώνει εμφανίζεται μάλλον ικανοποιημένο από τις χθεσινές εξελίξεις.
Εξελίξεις που συνδέονται με τις δηλώσεις του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκου Σακελλαρίου, καθώς ο πρόεδρος του ΣτΕ υπαινίχθηκε ότι έγινε προσπάθεια χειραγώγησης μελών του Συμβουλίου –και μάλιστα προπαραμονές της συνεδρίασής του– από διάδικους και από πλευρές που εξυπηρετούν πολιτικές επιδιώξεις, αφήνοντας με τον τρόπο του να εννοηθεί ότι δεν υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση.
Το Μαξίμου ασφαλώς και δεν σχολίασε τις δηλώσεις Σακελλαρίου, ωστόσο κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση πως με την ανακοίνωσής της περί συναλλαγής προσβάλλει ευθέως την δικαιοσύνη και το σύνολο του δικαστικού κόσμου. Θυμίζοντας δε ότι στη ΝΔ θα όφειλαν να θυμούνται ότι αναλόγου περιεχομένου συνάντηση με την ανώτατη ηγεσία της δικαιοσύνης έκανε ως πρωθυπουργός και ο Αντώνης Σαμαράς.