ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών από τον Νίκο Βούτση

EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών που «φούντωσαν» μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν να διευρύνεται η διαφορά με τη ΝΔ, θέλησε να βάλει ο Νίκος Βούτσης, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό λόγω εσωτερικών εξελίξεων.

Αν και για πρώτη φορά το 51% της κοινής γνώμης ζητά προσφυγή στις κάλπες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή», ο πρόεδρος της Βουλής επέμεινε ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει ορίζοντα την επόμενη 3ετία και πως θα εξαντληθεί η περίοδος κατά το Σύνταγμα.

«Έχουμε συνομολογήσει ότι το αποτύπωμα είναι αυτό που αφήνεις καθ’ όλη τη διάρκεια και μένει και τελευταίο, τα ενδιάμεσα είναι μόνον όταν συμβαίνουν υποχρεωτικές καταστάσεις, είτε μέσα στη Βουλή, είτε μέσα στην κοινωνία, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος», είπε και απευθυνόμενος προς τον δημοσιογράφο που του έθεσε το ερώτημα, σχολίασε: «Είσαι καλά;».

Παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό της Βουλής, όπου αναμένεται μέχρι αύριο το βράδυ να έχει ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ, που αποτελεί προαπαιτούμενο, ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση εντός του 2016.

«Ελπίζουμε ότι θα τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση και επισήμως τις αμέσως προσεχείς ημέρες και ο μισός Οκτώβριος, ίσως και μερικές ημέρες ή εβδομάδες από τον Νοέμβριο να διατεθεί για να κλείσει απολύτως και η δεύτερη αξιολόγηση, καθώς ο στόχος είναι να γίνει εντός του 2016», είπε, σημειώνοντας με νόημα πως «έχουν τεθεί τα απαξάπαντα».

Προσδοκία της κυβέρνησης, παραμένει λύση στο ζήτημα του χρέους με τις καλές ειδήσεις να αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους. «Αυτός είναι ο οδικός χάρτης όπως και με την προσδοκία για το χρέος, πάλι εντός του 2016, για να έχουμε όλοι μας καθαρή εικόνα το πώς θα μπούμε στον επόμενο χρόνο», επεσήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης