ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Νέα Δημοκρατία

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Νέα Δημοκρατία
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε πολεμικό κλίμα κινείται, πλέον, η προεκλογική εκστρατεία στη ΝΔ. Τα μαχαίρια έχουν βγει από τις θήκες δημιουργώντας ερωτηματικά για την ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα.

Η επιλογή της ηγεσίας του κόμματος να χαρακτηρίσει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη δεν βρήκε σύμφωνους όλους τους υποψηφίους με αποτέλεσμα οι κκ. Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης να διαχωρίσουν άμεσα τη θέση τους.

Η διαφοροποίηση αυτή δεν είναι και η μόνη που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα ενώ οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται δίνοντας προβάδισμα στον Βαγγέλη Μειμαράκη αποτελούν το νέο πεδίο τριβής.

Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο ο Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνουν λόγο για «στημένες δημοσκοπήσεις» αλλά και για «συστήματα που προωθούν τον δικό τους υποψήφιο».

Μάλιστα ο κ. Τζιτζικώστας έχει ανεβάσει τους τόνους της προσωπικής του πλέον αντιπαράθεσης με τον Βαγγέλη Μειμαράκη χαρακτηρίζοντας τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ ως τον «εκλεκτό» του ΣΥΡΙΖΑ και τον άνθρωπο που θα ήθελε να είχε απέναντί του ο Αλέξης Τσίπρας. Αν και ο Βαγγέλης Μειμαράκης έχει επιλέξει να μην απαντά σε προσωπικό ύφος συνεχίζοντας τις θεσμικές παρεμβάσεις ,που απορρέουν εκ του σημερινού του ρόλου, κατά της κυβέρνησης, συνεργάτες του μιλώντας στο CNN Greece, τονίζουν πως «ο κ. Τζιτζικώστας αντιλαμβανόμενος πως μένει πλέον πολύ πίσω, προσπαθεί πάση θυσία να καλύψει το έδαφος.» Μάλιστα στο στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη εκτιμούν πως ο κ. Τζιτζικώστας ενδέχεται να μην είναι καν στον δεύτερο γύρο καθώς όπως λένε «δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα κινηματικό ρεύμα μέσα στη ΝΔ».

Το σίγουρο πάντως είναι πως αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη ΝΔ την επόμενη μέρα καθώς πολύ δύσκολα θα μπορέσει να υπάρξει μια συνύπαρξη των κκ. Μειμαράκη και Τζιτζικώστα. Δεν είναι πάντως λίγοι αυτοί που θεωρούν πως η πολεμική αυτή δημιουργεί ένα κλίμα εσωστρέφειας την ώρα που η ΝΔ θα έπρεπε να βρίσκεται στην επίθεση κατά της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι σαφές πως αν το κλίμα συνεχίσει να είναι τόσο τεταμένο , θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις συνολικής απαξίωσης των προσώπων αλλά και της εικόνας της ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση κάτι που, για πολλούς, ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην προσέλευση των ψηφοφόρων της ΝΔ στις κάλπες στις 22 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ