ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κατρούγκαλος:Ακραίος παίκτης το ΔΝΤ, θέλουμε να το απομονώσουμε (vid)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το ΔΝΤ είναι ένας ακραίος παίκτης. Εμείς δεν προσπαθούμε να το πείσουμε, αλλά προσπαθούμε να το απομονώσουμε», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στα εργασιακά.

«Το ΔΝΤ θεωρεί ότι το ελληνικό πρόγραμμα, είναι πολύ γενναιόδωρο και μας λένε ”κόψτε κι άλλο”, πρόσθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκαϊ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται να ανοίξει και πάλι το ασφαλιστικό ζήτημα, παρά την επιμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς όπως διευκρίνισε το ασφαλιστικό δεν περιλαμβάνεται στην δεύτερη αξιολόγηση.

Σχολιάζοντας τις ασφαλιστικές εισφορές ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επεσήμανε ότι «το 90% των ασφαλισμένων θα δει μείωση των εισφορών του, εφαρμόζοντας έναν κανόνα ισονομίας» και πρόσθεσε: «ότι είναι απόλυτα λογικό να υπολογίζονται οι εισφορές με βάση το εισόδημα».

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση, μισθοί και συντάξεις, δεν πρόκειται να μειωθούν», ενώ άφησε αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θέλει να «υπακούσει το ΔΝΤ» και να προχωρήσει σε μείωση συντάξεων και μισθών.

Σε ερώτηση που του έγινε για το χρέος ο υπουργός, με κατηγορηματικό ύφος, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τα εργασιακά για το χρέος», ενώ σημείωσε ότι «ο γενικός κατώτατος μισθός μόνο επάνω μπορεί να πάει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης