Προσκλητήριο Τσίπρα σε Κουβέλη και Μαριλίζα για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
“Άνοιγμα” σε δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς, έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του, στην εκδήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη για τον απολογισμό του έργου του στο ευρωκοινοβούλιο.
Ο Πρωθυπουργός συσχέτισε τις εξελίξεις στην Ευρώπη με αυτές στην Ελλάδα, καθιστώντας την συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων μονόδρομο για την αλλαγή του τοπίου και την άρση του αδιεξόδου, με τον Φώτη Κουβέλη και αρκετούς πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, καθώς και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να δίνουν το παρών στην εκδήλωση.
(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ως το πιο σημαντικό γιατί έρχεται μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης από την αριστερά, αλλά και σε κρίσιμη ιστορική καμπή λόγω της τριπλής κρίσης που διέρχεται η Ευρώπη.
(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)
«To Συνέδριο πρέπει να είναι ευκαιρία να ξεκινήσει αυτός ο αναγκαίος διάλογος και να διευρυνθεί. Ξέρω ότι σε αυτό το διάλογο δυστυχώς δεν δύνανται να συμμετάσχουν οι οργανωμένες δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας που έχουν κάνει δυστυχώς αυτοκαταστροφικές πολιτικές επιλογές στοίχισης πίσω από μια ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά του κύριου Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας, απηύθυνε πρόσκληση διαλόγου στις προσωπικότητες του χώρου που θα ήθελαν να προσφέρουν αναφέροντας πως «από αυτό το κοινό αγώνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περισσεύει κάνεις και καμία».
(Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε: «γνωρίζω ότι εκτός από τα κόμματα υπάρχουν οι κοινωνικές δυνάμεις, οι πολιτικές κινήσεις οι προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου που είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο θα ήθελαν να λάβουν μέρος σε ένα τέτοιο γόνιμο διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα χωρίς ιδιοτέλειες και να καταθέσουν την άποψή τους και να προσφέρουν στην μεγάλη αυτή η προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη για την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας».
Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι «βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για το μέλλον της Ευρώπης καθώς εξελίσσεται μια καθοριστική αναμέτρηση σε όλα τα επίπεδα, με καθαρό πολιτικό πρόσημο, ο προοδευτικός πόλος από τη μια, ο συντηρητικός και υπερσυντητηρικός από την άλλη».
«Γι' αυτό», σημείωσε, «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι όσοι κατατάσσουμε τους εαυτούς μας στις πολιτικές δυνάμεις της προόδου ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να λειτουργούμε τόσο κατακερματισμένα όσο κατακερματισμένη είναι και η ΕΕ».