ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαίνεται ο πόλεμος για τις άδειες σε Βουλή και twitter

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών που από ό,τι φαίνεται θα απασχολήσει την πολιτική επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα.

Σήμερα, Παρασκευή, είχαμε την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο θέμα των αδειών και προφανώς με έμφαση στην υπόθεση του πόθεν έσχες. Στη Ν.Δ. λέγεται πως ουσιαστικός έλεγχος στο πόθεν έσχες δεν έγινε έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ο «εκλεκτός της κυβέρνησης», όπως χαρακτηρίζουν τον κ. Καλογρίτσα.

Σε δήλωσή του ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για τεράστιο σκάνδαλο τονίζοντας πως η ΝΔ επιθυμεί να ελεγχθούν οι τυχόν αξιόποινες πράξεις της Επιτροπής Πόθεν Έσχες και του Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου ο οποίος και ενέκρινε με την υπογραφή του τις αποφάσεις της επιτροπής. «Ο έλεγχος του πόθεν έσχες είναι από ανύπαρκτος ως πλημμελής», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Η μήνυση της ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: «τελικά, μετά τις ευθείες παρεμβάσεις της στη δικαιοσύνη, αποφάσισε η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει μήνυση, διά βουλευτών της, για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατηγορεί παράλληλα τη ΝΔ ότι «τρέχει πίσω από τις πρωτοβουλίες των συμφερόντων που εξυπηρετεί»

Μιλώντας στη Βουλή η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα, επεσήμανε ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κατέπεσε κι έγινε μόνον για το θεαθήναι»

Στην κυρία Μπακογιάννη απάντησαν αργότερα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σχολιάζοντας πως «είναι τόσο μεγάλο το άγχος τους στη Νέα Δημοκρατία να μην πληρώσουν δεκάρα οι ιδιοκτήτες καναλιών για τη χρήση δημόσιων αγαθών, ώστε δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα».

Εντός της ημέρας κατέθεσαν και την πρώτη δόση του τιμήματος της δημοπρασίας οι δύο υπερθεματιστές ΣΚΑΙ και Βαγγέλης Μαρινάκης. Το γεγονός υποδέχτηκε πανηγυρικά στο Twitter o Νίκος Παππάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης