ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για τους μπαχαλάκηδες

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Μαθήματα» από την Ελλάδα στο χειρισμό της υπόθεσης της Ειδομένης προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στο Καλαί, ζήτησαν οι Γάλλοι σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Στο Καλαί οι Γάλλοι παιδεύονται κοντά επτά χρόνια με 3.500 κόσμο και επειδή συναντήσαμε τον ομόλογό μου πριν δύο εβδομάδες στο Παρίσι, προβληματίζονται και θέλουν να πάρουν μαθήματα, να δουν με ποιον τρόπο εμείς ενεργήσαμε», είπε ο Νίκος Τόσκας στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης της ΝΔ για την εγκληματικότητα και πρόσθεσε με αρκετή δόση αυταρέσκειας ότι ανάλογα προβλήματα η κυβέρνηση τα έλυσε σε πάρα πολύ μικρό χρόνο, χωρίς να ανοίξει μύτη.

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για ανοχή στην ανομία, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέρριψε τις κατηγορίες και επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση για επιχειρήσεις εντυπώσεων «με κάμερες τοποθετημένες και άλλα τέτοια αστεία πράγματα». Απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ διερωτήθηκε:

Πότε κάηκε η Αθήνα, πότε πέταγαν τα ψυγεία, πότε έγιναν τα μεγάλα επεισόδια του Πολυτεχνείου, πότε τόλμησε η αστυνομία να μπει τα Εξάρχεια συστηματικά με πληροφορίες. Αναγκαστήκαμε να στήνουμε επιχειρήσεις και συστήματα πληροφοριών από την αρχή, 46 καταλήψεις στα Εξαρχίας επί εποχής δική σας. Πότε έγιναν οι περισσότερες συλλήψεις μπαχαλάκηδων; Συγκρίνετε με τα δικά σας στοιχεία. Πότε συλλάβατε κάποιον που χτύπησε αστυνομικό; Ποτέ!.

«Η αίσθηση των πολλών είναι ότι δεν υπάρχει το κράτος ή, στη χειρότερη των περιπτώσεων, ότι υπάρχει μία υπόγεια συνεννόηση μεταξύ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι περιέργως πως κατά διαστήματα επιτίθενται και άλλες φορές κάθονται στο καβούκι τους και δεν κάνουν απολύτως τίποτα», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο Μάκης Βορίδης κατήγγειλε τις ένοπλες περιπολίες των αναρχικών, χαρακτηρίζοντας πρωτόγνωρη την κατάσταση. «Αντί να αναδειχθεί σε μια σύγχρονη Μονμάρτη, έχει αναδειχθεί σε ένα άβατο. Έχετε κάνει κάποια συμφωνία;», διερωτήθηκε η Κατερίνα Παπακώστα. «Ποιοι σας δημιουργούν αναχώματα και δεν σας αφήνουν να κάνετε την δουλειά σας;», ήταν το ερώτηση που έθεσε στην κυβέρνηση ο Βασίλης Κικίλιας.

«Η αντιπολίτευση επενδύει στη στρατηγική του φόβου του πολίτη, θωπεύει ακροδεξιά αυτιά. Όποιος σπέρνει τη ρητορική του φόβου, θερίζει τις θύελλες του μίσους, του φυλετικού και του κοινωνικού ρατσισμού», απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης