ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: «Λάθος της αντιπολίτευσης να διαβάζει εφημερίδες, το κλίμα θα αντιστραφεί»

Τσακαλώτος: «Λάθος της αντιπολίτευσης να διαβάζει εφημερίδες, το κλίμα θα αντιστραφεί»
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιστροφή του αρνητικού κλίματος προέβλεψε ο υπουργός Οικονομικών, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται στον αέρα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την κύρωση της σύμβασης για την αξιοποίηση του Ελληνικού, απάντησε στην κριτική που δέχεται περί ασυνέπειας της Αριστεράς λέγοντας ότι είναι μόνη που μπορεί να διαχειριστεί την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο. «Στον κατήφορο ο κόσμος φοβάται κι έχει συντηρητικά αντανακλαστικά, αλλά ο κόσμος εμπιστεύεται την Αριστερά γιατί μόνο η Αριστερά μπορεί να έχει κοινωνική διάσταση, να προστατεύσει τα εργατικά δικαιώματα και τον δημόσιο χώρο και πολύ γρήγορα, θα δείτε, θα αντιστραφεί το κλίμα», είπε.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως έχει πάρει πολύ θάρρος και πως είναι λάθος της να διαβάζει τις εφημερίδες και να λέει ότι η κυβέρνηση καταρρέει, και ότι δεν κλείνει η διαπραγμάτευση. Σε ό,τι αφορά στη σύμβαση για το Ελληνικό, υποστήριξε ότι η αποδοχή της είναι μέρος του συμβιβασμού που έγινε με τους δανειστές και πως ο ελληνικός λαός το γνώριζε πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ