ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μπαλτάς: Υπέρτεροι συσχετισμοί μας οδήγησαν σε ήττα

Α. Μπαλτάς: Υπέρτεροι συσχετισμοί μας οδήγησαν σε ήττα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρά πυρά από το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης δέχθηκε στη Βουλή η κυβέρνηση για την επένδυση στο Ελληνικό που ως αντιπολίτευση χαρακτήριζε ξεπούλημα και σήμερα ψηφίζει για την αξιοποίησή του.

Στη συζήτηση κύρωσης της συμφωνίας παραχώρησης της Ελληνικό ΑΕ στην εταιρεία Lamda Development, που υπερψηφίζουν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, τόσο βουλευτές της ΝΔ όσο και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού αναφέρθηκαν σε παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της επένδυσης στο Ελληνικό.

«Το νομοσχέδιο» προσφέρεται για «άγριο τρολάρισμα», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και εισηγητής του κόμματος στο συζητούμενο νομοσχέδιο Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαριστώντας τον Αλέξη Τσίπρα για το μεγάλο δώρο που έκανε να ξεφτιλίζει την Αριστερά για τα επόμενα 50 χρόνια. «Χαίρομαι που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήραν πίσω τα όσα έλεγαν περί σκανδάλου, αλλά δεν αρκεί να ψηφίσουν «ναι» στο νομοσχέδιο, αλλά και να καταλάβουν γιατί η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς κατέστρεψε την Ελλάδα», είπε.

«Η ψήφιση του νομοσχεδίου για το έργο αυτό που είναι εφάμιλλο των Ολυμπιακών έργων, συμπίπτει με το τέλος της παραγωγής σανού από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και με το τέλος των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για αυτήν την μεγάλη επένδυση», επεσήμανε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προσθέτοντας ότι μόνον το κόμμα του με συνέπεια στήριξε την επένδυση αυτή που θα φέρει 70.000 νέες θέσεις εργασίας και 1 εκατ. επιπλέον τουρίστες τον χρόνο.

Για μόνιμη αμφιθυμία και διγλωσσία της κυβέρνησης που δημιουργεί τον φόβο ότι μπορεί να ματαιωθεί οποιαδήποτε επένδυση ψηφίσει η Βουλή, έκανε λόγο ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι.

Κατά της επένδυσης τάχθηκαν η Διαμάντω Μαλωλάκου από το ΚΚΕ και η Ελένη Ζαρούλια από τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τις υπογραφές της, θα σεβαστεί την επένδυση και θα διευκολύνει τους επενδυτές. Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την αλλαγή ρότας εκ μέρους της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του εκ γενετής, υποστηρίζοντας τον δημοκρατικό δρόμο προς τον σοσιαλισμό, θεωρούν ότι όταν βρίσκονται ενώπιον υπέρτερων συσχετισμών αναγκάζονται να υποστούν "ήττα αναγνωρισμένη" και να κάνουν τον απαιτούμενο συμβιβασμό για να συνεχίσουν τον αγώνα. Με παραλλαγμένη τη φράση του Μαρξ σχολίασε τις αναφορές του Άδωνι Γεωργιάδη στην Αριστερά, ο Αριστείδης Μπαλτάς, λέγοντας «ένα φάντασμα πλανιέται στη ΝΔ, το φάντασμα της ηγεμονίας της Αριστεράς».

Η κυβέρνηση είναι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις γιατί αποτελούσαν ξεπούλημα, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση βελτίωσε σε αρκετά σημεία την συγκεκριμένη επένδυση.