ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μου με το Μαξίμου

ΑΠΕ-ΜΠΕ Αλέξανδρος Βλάχος

 Την αμέριστη στήριξη του στη σύζυγό του εξέφρασε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας απέρριψε τα σενάρια απομάκρυνσης του από την ΤτΕ, ενώ επιχείρησε να ρίξει του τόνους ξεκαθαρίζοντας ότι οι σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση δεν χάλασαν ποτέ και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν σκιές. Την ίδια ώρα έκανε λόγο για σχέδιο σπίλωσης κατά της συζύγου του.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα στο επίκεντρο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό ήταν η πορεία της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα και όχι η υπόθεση έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του.

«Η σύζυγός μου είναι το πιο έντιμο, ειλικρινές και δημιουργικό άτομο υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη. Υπάρχει σχέδιο σπίλωσής της εδώ και καιρό και υπερασπίζεται μόνη της τον εαυτό της. Έχει την αμέριστη στήριξή μου» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας στους δημοσιογράφους έξω από το Μαξίμου.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» συνέχισε «και θα χειριστεί την υπόθεση μόνη της».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής του από την Τράπεζα της Ελλάδος απάντησε αρνητικά και επανέλαβε ακόμα μια φορά στις δηλώσεις του αυτή τη θέση του.

«Δεν μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό για αυτό το θέμα. Μιλήσαμε για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία» διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Δεν χάλασαν ποτέ οι σχέσεις της Τράπεζας με το Μαξίμου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το ζήτημα της Τράπεζας Αττικής είπε «έχω στα χέρια μου το πόρισμα του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για την Τράπεζα Αττικής. Τα δάνεια της Τράπεζας προς μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους φθάνουν σε ποσοστό το 62% και αυτό προβληματίζει».

Τί υποστηρίζει το Μαξίμου

«Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στι έργο της», ανέφερε κυβερνητική πηγή μετά το πέρας της συνάντησης που είχε απόψε ο πρωθυπουργός με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Όπως δήλωσε και ο διοικητής καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος», ανέφερε η ίδια πηγή.

«Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας» ανέφερε κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Στουρνάρα, υπογράμμισε στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στον ανεξάρτητο ρόλο του διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης