Στη Σούδα για επισκευές έδεσε το αεροπλανοφόρο «USS Harry Truman»
Το αεροπλανοφόρο «USS Harry Truman» στο Μαράθι της Σούδας
DVIDS/Public DomainΤο αεροπλανοφόρο «USS Harry Truman», επέστρεψε στην Σούδα, για επισκευές, μετά την σύγκρουσή του με το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Besiktas-M», ανοιχτά του Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.
Το πρωί της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου, το αεροπλανοφόρο έδεσε στον προβλήτα Κ-14 στο Μαράθι, όπου θα παραμείνει για επισκευές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο έχει υποστεί ζημιές δεξιά της πρύμνης, σε δύο σημεία πολύ ψηλότερα από την ίσαλο γραμμή.
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στόλου, «Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε κίνδυνος για το Harry S. Truman, καθώς δεν υπάρχουν αναφορές για εισροή υδάτων ή για τραυματισμούς. Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες πρόωσης είναι ασφαλείς και σε σταθερή κατάσταση».
Υπενθυμίζεται ότι το αεροπλανοφόρ, συγκρούστηκε με το τουρκικό φορτηγό πλοίο, βράδυ της περασμένης Τετάρτης.
Το Harry S. Truman, αναμένεται να παραμείνει στη βάση της Σούδας, για περίπου 10 μέρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες επισκευές.
Γεωργιάδης: Τα μπλόκα είναι αηδία, παρανομία και φασισμός – Ο Μητσοτάκης έχει δείξει μεγάλη ανοχή
11:22
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 20χρονος για ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην Καλαμαριά
11:21
«Μας προκαλεί σοβαρή ανησυχία» λέει η Μόσχα για την παρουσία στρατιωτών του ΝΑΤΟ στη Γροιλανδία
11:17
«K-Pops!»: Ο Anderson .Paak κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στη μεγάλη οθόνη
11:15