ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σπαρτιάτες»: Αναστολή κάθε κρατικής χρηματοδότησης αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

«Σπαρτιάτες»: Αναστολή κάθε κρατικής χρηματοδότησης αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας κάθεται μόνος του στα έδρανα του κόμματος στην ολομέλεια της Βουλής στις 31 Αυγούστου, 2023

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στο πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες» αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με 267 ψήφους υπέρ, 15 ψήφους κατά και 5 ψήφους «παρών».

Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης είχε εισηγηθεί με συντριπτική πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, σε εφαρμογή πρόσφατης διάταξης του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία κατατέθηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή, στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, με δεδομένο ότι το κόμμα αυτό έχει κριθεί από τον Άρειο Πάγο ότι υποκαθιστά τη δράση της «Χρυσής Αυγής» και έχει ως πραγματικό αρχηγό τον καταδικασθέντα Ηλία Κασιδιάρη.

Κρίσιμης σημασίας για τη σημερινή εξέλιξη υπήρξε η υπ' αριθμ. 1/2024 απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου όπου κρίθηκε, μεταξύ άλλων, ότι δεν συντρέχει περίπτωση ανακήρυξης του συνδυασμού «Σπαρτιάτες» στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίες και εν τέλει διενεργήθηκαν στις 9 Ιουνίου 2024 χωρίς τη συμμετοχή του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.

Για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης ελήφθη υπόψη και η 2644/22-10-2020 απόφαση του Α' Τριμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία ο Ηλίας Κασιδιάρης, είχε κριθεί ένοχος των εγκλημάτων: α) της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «Λαϊκός Συναγερμός - Χρυσή Αυγή» και β) της παράνομης οπλοκατοχής πυροβόλου όπλου και καταδικαστεί σε συνολική ποινή καθείρξεως δεκατριών (13) ετών και έξι (6) μηνών, την οποία εκτίει. Ωστόσο στις διατάξεις της τροπολογίας δεν γίνεται ονομαστική αναφορά στους «Σπαρτιάτες», με το σκεπτικό ότι μια διάταξη πρέπει να είναι γενική ώστε να καλύπτει και τυχόν περιπτώσεις που θα ανακύψουν στο μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιάνος: «Από τα μπάνια... στα χιόνια;» - Κάνει λόγο για «τεράστια πτώση» του υδραργύρου

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Στη Ζαχάρω Ηλείας ο πρώτος εκατομμυριούχος του Eurojackpot στην Ελλάδα – Κέρδισε περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ στη χθεσινή κλήρωση του Eurojackpot extra

ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Λυγγερίδη: «Ήθελαν νεκρό, δεν ήταν τυχαίο το αποτέλεσμα» κατέθεσε ο επικεφαλής της διμοιρίας

ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ρωσία συμφωνεί με τον τερματισμό εχθροπραξιών... μόνο για μακροπρόθεσμη ειρήνη

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα «παζάρια» για την Ουκρανία - Το «όχι» Πούτιν στην εκεχειρία Τραμπ και οι πολεμικές ιαχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οδύσσεια για τους παγιδευμένους αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ακυρώθηκε η πτήση

ΕΛΛΑΔΑ

Ομόνοια: Μυστήριο με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε Airbnb - Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσίευμα της La Tribune για τους πυραύλους Meteor