Παραδόθηκαν τα 2 πρώτα περιπολικά τύπου Island στο Πολεμικό Ναυτικό

Τα δύο νέα περιπολικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σαλαμίνας
Ναυπηγεία ΣαλαμίναςΤα ναυπηγεία Σαλαμίνας, παρέδωσαν στο Πολεμικό Ναυτικό, τα δύο πρώτα περιπολικά πλοία, τύπου «Island», που παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ, με τα δύο σκάφη πλέον να ελλιμενίζονται στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ναυπηγείων Σαλαμίνας, στις 10 και 11 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκαν με πλήρη επιτυχία οι εργασίες ενεργοποίησης (reactivation) όσο και το σύνολο των δοκιμών εν όρμω και εν πλω στα δύο πρώτα περιπολικά τύπου ISLAND.
Στα δύο τελευταία περιπολικά, οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά, χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εντός προϋπολογισμού, και τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό εντός του Δεκεμβρίου 2024.
Συνεχίζεται η συνεργασία με την Naval Group
Συνεχίζεται η συνεργασία με τη Naval Group, εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων και προϋπολογισμού για τη κατασκευή προ εξοπλισμένων τμημάτων (blocks) των ελληνικών και γαλλικών φρεγατών του προγράμματος FDI (Belharra).
Η συνεργασία αυτή με τη Naval Group προβλέπει τη συμμετοχή των ναυπηγείων στην κατασκευή πέντε τμημάτων (blocks) του κύτους και της υπερκατασκευής, για ένα σύνολο έως 6 φρεγατών FDI.

Από την κατασκευή τημάτων (blocks) των φρεγατών «Belharra» στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σαλαμίνας
Ναυπηγεία ΣαλαμίναςΉδη από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας έχουν παραδώσει τα 5 προεξοπλισμένα τμήματα (blocks) της τρίτης ελληνικής FDI HN Φορμίων, ενώ αντίστοιχα τον Ιούλιο παραδόθηκαν τα blocks για την δεύτερη γαλλική φρεγάτα του προγράμματος . Επιπλέον, τα ναυπηγεία Σαλαμίνας έχουν επεκτείνει την συνεργασία με τη Naval Group για το κατασκευαστικό έργο της τρίτης γαλλικής φρεγάτας που ακολουθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας θα λάβουν μέρος στην έκθεση αμυντικής βιομηχανίας EURONAVAL στο πλαίσιο της συμμετοχής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία θα διεξαχθεί στις 4 με 7 Νοεμβρίου 2024 στο Παρίσι, Γαλλία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θαλάσσιες δοκιμές για την πρώτη φρεγάτα FDI - Πώς ωφελούνται και οι ελληνικές Belharra

«Πλώρη» για τέταρτη φρεγάτα Belharra - Πυραυλικό «τείχος» θωρακίζει το Αιγαίο

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Blackout για φιλόδοξους σεναριογράφους
07:45
Ρεκόρ κερδών τριετίας με αύξηση 315% ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ
07:43
Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
07:40
BSH Οικιακές Συσκευές: Τα πλάνα και οι στόχοι για το 2025 για την ελληνική αγορά των «λευκών»
07:35