ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική η ρύθμιση της ΔΕΗ των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης

Θετική η ρύθμιση της ΔΕΗ των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων των δήμων Κηφισιάς και Διονύσου έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη σχεδιαζόμενη τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. Στη φωτογραφία συνάντηση των κατοίκων με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

«Για πρώτη φορά έχουμε ένα μέτρο που έχει τόσο θετική επίπτωση μετά από πάρα πολλά χρόνια», υπογράμμισε για τους διακανονισμούς στη ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με σημερινή του συνέντευξη.

Πρόσθεσε δε πως «ενώ το θέμα των ανεξόφλητων της ΔΕΗ είναι μια βραδυφλεγής βόμβα, η οποία τα τελευταία χρόνια διογκώνεται, για πρώτη φορά βλέπουμε ότι σε αυτή την ρύθμιση των 36 δόσεων, χωρίς προκαταβολή, αφορά πάνω από 1 δισ. ευρώ. Το 90% από αυτό το ποσό εξυπηρετείται».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι πρότεινε «χθες στον (πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ) κ. Παναγιωτάκη ότι θα πρέπει ίσως η ΔΕΗ να σκεφτεί να μην εκδίδει τους λογαριασμούς σε δίμηνο, αλλά να το πάει έναντι στον μήνα και εκκαθαριστικό στο δίμηνο, όπως κάνει ο ανταγωνισμός της. Αυτό θα διευκολύνει και τον κόσμο να αποπληρώνει μικρότερα ποσά και θα δώσει την δυνατότητα στη ΔΕΗ να εισπράττει τα χρήματα πιο γρήγορα».

Αναφορικά με την συνεργασία του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα με την κυβέρνηση δήλωσε: «Ακριβώς επειδή είναι κρίσιμο το πόστο του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που να μπορεί να συνεννοείται με τους υπουργούς και να χαίρει της εμπιστοσύνης τους».

Σε ερώτηση για το εάν ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανταποκρίνεται σε αυτά τα στοιχεία είπε «αυτό θα φανεί».

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες υποστήριξε ότι είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

Όλος αυτός ο θόρυβος και η αντιπαράθεση που υπάρχει γύρω από τον διαγωνισμό δείχνει ακριβώς ότι πρόκειται για μια θετική τομή στην υπόθεση της πληροφόρησης και κατ’ επέκταση στη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας. Η αντιπαράθεση και οι ενστάσεις γύρω από τον διαγωνισμό είναι κατανοητές, από την στιγμή που κάποιοι υπερασπίζονται το αμαρτωλό παρελθόν.