ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ανεξαρτητοποιηθούν άμεσα αν αποκλειστεί ο Κασσελάκης

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ανεξαρτητοποιηθούν άμεσα αν αποκλειστεί ο Κασσελάκης
Bουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα κοινοβουλευτικά έδρανα INTIME NEWS

Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές συνέδρων στις 2 και 3 Νοεμβρίου συνεχίζουν τις προεκλογικές τους περιοδείες οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι σύνεδροι μπορούν να εκλεγούν όσοι είναι ή γίνουν μέλη μέχρι την προσεχή Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου.

Από τους συσχετισμούς, άλλωστε, που θα διαμορφωθούν στις εκλογές συνέδρων θα εξαρτηθεί και το αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορέσει να διεκδικήσει την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ποιοι πέντε βουλευτές ενδέχεται να ανεξαρτητοποιηθούν

Στο μεταξύ, οι επικρατέστεροι για άμεση ανεξαρτητοποίηση βουλευτές στην περίπτωση που αποκλειστεί από τη διαδικασία ο έκπτωτος πρόεδρος είναι, όπως πληροφορείται το CNN Greece, οι Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Γιώτα Πούλου, Πέτρος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου και Κυριακή Μάλαμα.

Αν αυτό συμβεί ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ χάνει το στάτους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπάρχουν, επίσης, βουλευτές οι οποίοι δεν στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη, όπως ο Χάρης Μαμουλάκης ο οποίος στηρίζει τον Σωκράτη Φάμελλο, ή ουδέτεροι, όπως ο Γιώργος Παπαηλιού, που θεωρούν απαράδεκτο τον αποκλεισμό του πρώην προέδρου από τις εκλογές της 24ης Νοεμβρίου.

Όπως κι αν έχει, πάντως, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές, όπως ο Χρήστος Γιαννούλης ο οποίος στηρίζει τον κ. Φάμελλο, οι οποίοι διατείνονται πως θα παραμείνουν στο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα κι αν δεν επικρατήσει ο εκλεκτός τους, εξέλιξη που αν συμβεί θα περιορίσει ή και θα μηδενίσει τον κίνδυνο να χαθεί το στάτους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν αποκλειστεί, εξάλλου, ο κ. Κασσελάκης ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής για τους 11 βουλευτές της Νέας Αριστεράς.

Πεδίο συγκρούσεων το Πειθαρχικό

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει μετατραπεί σε πεδίο πρόωρης σύγκρουσης των αντίπαλων φατριών.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του στενού συνεργάτη του κ. Κασσελάκη, Γιώργου Αναβαλόγλου, ο οποίος έχει παραπέμψει σε αυτή τον Τρύφωνα Αλεξιάδη για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πόθεν έσχες του καθαιρεθέντος προέδρου, καθώς και για προσωπικές μομφές που υποτιμούν τη φήμη του.

Όσον αφορά τις προεκλογικές περιοδείες, το πιθανότερο είναι ο κ. Κασσελάκης να μιλήσει στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη.

Την ίδια ημέρα θα μιλήσει στο Περιστέρι ο Παύλος Πολάκης, στην πλατεία Δημαρχείου.