ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν συζητήθηκε η διαγραφή Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία - Εντάσεις και αντιπαραθέσεις

Δεν συζητήθηκε η διαγραφή Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία - Εντάσεις και αντιπαραθέσεις

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου

Νίκος Ραζής/CNN Greece

Χωρίς να συζητηθεί ούτε το ενδεχόμενο διαγραφής του Στ. Κασσελακη, αλλά ούτε και η αναβολή του Συνεδρίου, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνεδρίαση σημειώθηκαν αντιπαραθέσεις γύρω από τις ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη και τον τρόπο αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην απόφαση θα περιέχεται καταδίκη των ενεργειών Κασσελακη.

Παύλος Πολάκης: Πυρά για την στάση της πλειοψηφίας προς το Κασσελάκη

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και της πλειοψηφίας φέρεται να εξαπέλυσε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παύλος Πολάκης, κατά την σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, λέγοντας ότι «τον έχετε κάνει πληγωμένο πρίγκηπα εσείς οι 87, οι 100.

«Αν έρθει όμως κανονικός κόσμος να ψηφίσει, “αυτό” το πράγμα πρόεδρος δεν βγαίνει», φέρεται να έχει πει ο Παύλος Πολάκης.

Τζάκρη: Απαράδεκτη η συνεδρίαση της ΠΓ για να καταγγέλλει τον Κασσελάκη

Από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία κάθε εβδομάδα για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ βρισκόμαστε εν τω μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου με όλα τα θέματα ανοιχτά.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες έθεσε ερωτήματα όπως εάν υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου για το συνέδριο, ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών και γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη στον isyriza η καμπάνια για το συνέδριο.

Ο Πάνος Ρήγας, στην τοποθέτησή του είπε ότι όποιος θέλει μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα στο συνέδριο, χωρίς να έχει υποβάλει καν 30 υπογραφές και πόθεν έσχες σύμφωνα το άρθρο 16 του Καταστατικού. Τόνισε ότι το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για τα πάντα και να κάνει τα πάντα.

Θεοχαρόπουλος: Απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί από τους Κασσελακικούς

Απαράδεκτους χαρακτήρισε τους προπηλακισμούς που έχουν σημειωθεί σε πολλές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι «όσοι επιχειρήσατε τεχνητά να πετύχετε έλλειψη απαρτίας και αποτύχατε, προσπαθήσατε να υπονομεύσετε την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Χαρακτήρισε ως «επιλογή ρήξης» την δημιουργία της ιστοσελίδας από τον Στέφανο Κασσελάκη, σημειωνοντας ότι «επιβεβαιώνει καθημερινά με όσα κάνει και λέει ότι ορθώς υπήρξε η άρση της εμπιστοσύνης και δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητα του».

Ραγκούσης: Είναι απολύτως ξεκάθαρος ο Κασσελάκης.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή, σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σημείωσε ότι είναι διαδεδομένη στρατηγική στο χώρο των επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες, υπογραμμίζοντας ότι το υπέρτερο ερώτημα ή δίλημμα που τίθεται σε κάθε φίλο και μέλος του κόμματος είναι το «ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης».

Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση

Για σχέδιο του Στ. Κασσελάκη που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές, έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη.

Σημείωσε ότι ο στόχος του είναι ή να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή, ή το plan b, το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας, είναι για δημιουργία δικού του κόμματος.

«⁠Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση», σημείωσε στην παρέμβασή της.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Πάνος Ρήγας, σημείωσε ότι «Κάναμε προσπάθεια για να μην συνεχιστεί η εσωστρέφεια του κόμματος», υπογραμμίζοντας ότι δεν χρειάζεται να τροφοδοτεί η Πολιτική Γραμματεία το κακό κλίμα. «Το συνέδριο θα τα λύσει όλα» σημείωσε, τονίζοντας ότι «Από εδώ και πέρα η δράση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος να είναι πολιτική». Σημείωσε ότι όλα τα έκτροπα στην Κεντρική Επιτροπή, είναι «απολύτως καταδικαστέα».