ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ φέρνει τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης των Σπαρτατιών

INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την τροπολογία που προβλέπει την άμεση αναστολή χρηματοδότησης του κόμματος των Σπαρτιατών αναμένεται να καταθέσει εκ νέου εντός της ημέρας το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο ΑΣΕΠ και άλλες ρυθμίσεις, το οποίο την ερχόμενη εβδομάδα εισέρχεται στην Ολομέλεια.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης είχε προαναγγείλει την πρωτοβουλία για την επαναφορά της τροπολογίας:«Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη υπεύθυνης αντιπολίτευσης είχε επισημάνει προ πολλού την ανάγκη να ληφθεί πρωτοβουλία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους "Σπαρτιάτες" καταθέτοντας τροπολογία στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2023».

«Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε να μας αγνοήσει. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της «αδράνειας»; Οι "Σπαρτιάτες" να λάβουν ποσό 788.067,18 ευρώ ως μέρος της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης τον Σεπτέμβριο του 2024, ενώ είχε προηγηθεί η καταβολή των ποσών των 59.998,58 ευρώ και 25.898 ευρώ ως εκλογική χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές παρά τον αποκλεισμό τους από τον Άρειο Πάγο!», πρόσθεσε.

«Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει εκ νέου σήμερα την τροπολογία ώστε άμεσα να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος, του οποίου πραγματικός αρχηγός κατά την κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου είναι καταδικασμένος εγκληματίας. Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης