ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης προς κυβέρνηση: «Δεν θα ψηφίζουμε τα λάθη σας»

Στ. Θεοδωράκης  προς κυβέρνηση: «Δεν θα ψηφίζουμε τα λάθη σας»
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ολιγωρία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Yποστήριξε ότι δικαιώνονται οι θέσεις του Ποταμιού, καθώς τα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση θα είχαν αποφευχθεί εάν η κυβέρνηση διαπραγματευόταν και έκλεινε τη συμφωνία πριν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα και πριν κλείσουν οι τράπεζες. Στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι το Ποτάμι θα ψηφίζει μόνον τα αναγκαία και η κυβέρνηση θα συνεχίσει μόνη της –«δεν θα ψηφίζουμε τα λάθη σας», είπε.

«Τα μέτρα που φέρνετε σήμερα – και χθες και αύριο- μαρτυρούν ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι αν έρθει μια ευρωπαϊκή συμφωνία, που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη θα τη στηρίξουμε. Πολλά από αυτά που προωθείτε αυτόν τον χειμώνα, με συνοπτικές διαδικασίες, θα τα είχαμε αποφύγει αν τότε διαπραγματευόσασταν και κάνατε μια
συμφωνία πριν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα και πριν κλείσουν – κλείσετε δηλαδή – τις τράπεζες», ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Γιατί όλα αυτά τα μέτρα; Γιατί όλη αυτή η αδικία; Γιατί όλη αυτή η φοροκαταιγίδα; Γιατί όλες αυτές οι στερήσεις;», διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Γιατί δεν διαπραγματευτήκατε και υπογράψατε μια συμφωνία όταν πια ήσασταν με την πλάτη στον τοίχο. Τα προαπαιτούμενα λοιπόν που μας καλείτε να ψηφίσουμε είναι σε μεγάλο βαθμό προϊόντα της ανικανότητας σας, της ιδεοληψίας σας, των ψεμάτων σας».

Σε ότι αφορά στο προσφυγικό επανέλαβε την πρόταση που διατύπωσε και στον Μάρτιν Σουλτς για συνάντηση κορυφής στη Θεσσαλονίκη, με την συμμετοχή των ευρωπαϊκών θεσμών και βεβαίως και της Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ