ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο TikTok Μητσοτάκη για τα φιλοδωρήματα: Όλη η αλήθεια - Ποια θα φορολογούνται

Διευκρινίσεις για την φορολόγηση των φιλοδωρημάτων που καταβάλλονται ηλεκρονικά δίνει σε TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει στο νέο βίντεο, η κυβέρνηση έρχεται να ρυθμίσει το θέμα, και γι΄αυτό αποφάσισε να φορολογούνται τα φιλοδωρήματα πάνω από 300 ευρώ τον μήνα όταν αυτά πληρώνονται με πιστωτική κάρτα και όχι με μετρητά.

«Το να αφήνουμε ένα φιλοδώρημα είναι μια ελάχιστη αναγνώριση αυτής της δύσκολης δουλειάς. Δημιουργήθηκε μια εντύπωση ότι ξαφνικά η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει τα φιλοδωρήματα», αναφέρει ο πρωθυπουργός και συνεχίζει:

«Αυτό είναι παντελώς ανακριβές. Μέχρι σήμερα προβλέπεται φορολόγηση των φιλοδωρημάτων για τα φιλοδωρήματα τα οποία καταβάλλονται μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια για τον απλούστατο λόγο ότι μετά τον covid αυξήθηκαν σημαντικά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, κάτι το οποίο εξάλλου επιδιώκουμε.

Ερχόμαστε λοιπόν να ρυθμίσουμε αυτό το ζήτημα και αποφασίσαμε να είναι αφορολόγητο το φιλοδώρημα έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο τον μήνα όταν αυτά πληρώνονται με πιστωτική κάρτα και όχι με μετρητά. Πάνω από 300 ευρώ αυτά θα φορολογούνται και πιστεύω ότι αυτό είναι δίκαιο γιατί δεν μπορούμε να δημιουργούμε εργαζόμενους δύο κατηγοριών.

Γιατί υπάρχουν και επαγγέλματα. Και αν κάποιος εργοδότης σκέφτεται να καλύψει μέρος του μισθού με φιλοδωρηματα, να ξέρετε θα είμαστε πολύ αυστηροί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης