ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Στιγμιότυπο από την άτυπη συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν.

Yπουργείο Εξωτερικών

Στις 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών σε πρόσφατες δηλώσεις του αποκάλυψε ότι έχουν λάβει εντολή να αξιολογήσουν εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουν στην ουσιαστική συζήτηση για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του είχε τονίσει πρόσφατα πώς «ο υπουργός Εξωτερικών μας Χακάν Φιντάν θα μεταβεί στην Ελλάδα και θα έχει συνομιλίες για τα θέματα αυτά. Θα συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα στη βάση της ολιστικής μας προσέγγισης για το Αιγαίο».

«Μετά τις εκλογές του 2023, υπήρξε μια κατανόηση για να δούμε αν θα μπορούσαμε να λύσουμε το υφιστάμενο χρόνιο πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσω μιας περιεκτικής διαπραγμάτευσης», ανέφερε.

«Εμείς από την αρχή, προσεγγίζουμε τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα των δύο χωρών προσανατολισμένοι στη λύση. Λέμε: "Οι δύο χώρες μπορούν να επιδείξουν βούληση για λύση και να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα". Ζητάμε ανέκαθεν τον καθορισμό των περιοχών δικαιοδοσίας του θαλάσσιου και του εναέριου χώρου σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο», υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης