ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα δεξιά το βλέμμα του Μαξίμου - Η επανεμφάνιση της γαλάζιας αντιπολίτευσης

Στα δεξιά το βλέμμα του Μαξίμου - Η επανεμφάνιση της γαλάζιας αντιπολίτευσης

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η Ρηγίλλης, με αφορμή το μεγάλο street πάρτι της Νέας Δημοκρατίας για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος

Νίκος Ραζής / CNN Greece

Δεν πρόλαβε να κάτσει η σκόνη από την επανεκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η γαλάζια αντιπολίτευση ξαναχτυπά, σχεδόν συντονισμένα θα έλεγαν κάποιοι, δέκα ημέρες μετά από την ηχηρή απουσία Καραμανλή - Σαμαρά από τη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας, αναγκάζοντας την Κυβέρνηση να «φυλάει» τα νώτα της περισσότερο στα δεξιά παρά στο κέντρο… 

Εδώ και ημέρες «μαγειρεύεται» όπως έχει γράψει το CNN Greece μία νέα ερώτηση γαλάζιων Βουλευτών προς Υπουργό ίσως για τα θέματα ασφάλειας. Μέχρι όμως αυτή να ετοιμαστεί και να αποφασιστεί ποιοί και πόσοι θα την υπογράφουν και με την αντιπολίτευση ακόμη να «ψάχνεται» σημαίνοντα στελέχη της ομάδας των γαλάζιων «ανησυχούντων» επανέρχονται δημιουργώντας «θόρυβο».

Αντιπαράθεση Γ. Βλάχου - Κ. Χατζηδάκη - «Δεν θα ρίξουμε την Κυβέρνηση»

Αίσθηση προκάλεσαν το απόγευμα της Δευτέρας οι ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι που επικράτησαν στη Βουλή ανάμεσα στο Βουλευτή της ΝΔ Γ. Βλάχο και τον Υπ. Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη καθώς ο κ.Βλάχος επέλεξε να επανέλθει το ζήτημα των κόκκινων δανείων καταγγέλλοντας πως ουσιαστικές απαντήσεις την πρώτη φορά δεν έλαβε ενώ κατηγόρησε τον υπουργό πως η απάντησή του με δελτίο τύπου δεν τον τιμά…

«Καταλαβαίνω ότι το πεπόνι δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω, αλλά μπορούμε να δώσουμε το μαχαίρι σε κάποιον που να κάνει δίκαιη κατανομή. Δε ζητάμε να χαρίσετε σπίτι σε κάποιον που δεν του ανήκει, ζητούμε δίκαιη κατανομή», πρόσθεσε ο Βουλευτής αφήνοντας βαριές αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Προσέθεσε βέβαια, για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις πως «δεν σκοπεύουν με τις ερωτήσεις οι Βουλευτές να ρίξουν την Κυβέρνηση».

Η στρατηγική Χατζηδάκη πάντως από την πρώτη στιγμή είναι να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω. Έτσι και χθες ο Κ. Χατζηδάκης απάντησε ευθέως κάνοντας και ειδική αναφορά στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή…

«Εγώ πρέπει να παραμείνω σε αυτή τη γραμμή με οικονομική σοβαρότητα και κοινωνική ευαισθησία… είπα ότι το πρόβλημα περιορίστηκε και το απέδειξα. Δε χρωστάω σε κανέναν…. Αλλά λαϊκιστής δεν πρόκειται να γίνω, για να γίνω ευχάριστος και αρεστός και να φύγω από τις βασικές αρχές της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας που ήταν άλλωστε και η γραμμή του Κώστα Καραμανλή, που και εσάς σας εμπνέει» είπε με νόημα ο Κ. Χατζηδάκης.

Νέο «χτύπημα» Χαρακόπουλου με επιχειρήματα Κουρέτα…

«Συμπτωματικά» νέα ερώτηση αυτή τη φορά προς τον Υπουργό Ενέργειας αποφάσισε να κάνει ο Βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος. Στο επίκεντρο η αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με την επέκταση των φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας στη Θεσσαλία.

Έχει ενδιαφέρον πάντως πως ο κ. Χαρακόπουλος επιλέγει να αξιοποιήσει ως βάση για την ερώτηση του καταγγελίες του… Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την αδειοδότηση των ΑΠ Να αξιοποιήσει δηλαδή στοιχεία του Περιφερειάρχη που νίκησε τον Κώστα Αγοραστό κατεβαίνοντας με το ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασελάκη….

Η επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά

Μέσα σε όλα αυτά οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της ΝΔ Κ. Καραμανλής και Α. Σαμαράς έκαναν μία ακόμη κοινή εμφάνιση, δίπλα - δίπλα στην απονομή των βραβείων «Βιώσιμης - Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Οι πρώην Πρωθυπουργοί είχαν χειραψία και συζήτηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά αλλά και την αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη.

Η κοινή τους εμφάνιση έρχεται στη σκιά δημοσιευμάτων που ήθελαν το «μπλοκ» να σπάει…καθώς θα έδιναν μέχρι πρότινος το παρών σε διαφορετικές εκδηλώσεις…

Όπως όμως είχε γράψει το CNN Greece οι δύο όπως λένε άνθρωποι κοντά τους και «γνωρίζονται από πολύ παλιά και έχουν μία συναντίληψη».

«Σαμαράς και Καραμανλής στέλνουν μήνυμα»

Τις προθέσεις των δύο πρώην Προέδρων και Πρωθυπουργών πάντως έσπευσε χθες να ερμηνεύσει ακόμη ένας Βουλευτής εκ των ανησυχούντων, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος μιλώντας στα Παραπολιτικά δήλωσε πως «οι δύο πρώην πρωθυπουργοί στέλνουν μήνυμα για συνεχή διάλογο, όχι να τους θυμόμαστε μόνο σε πάρτι»...

Στις 15:00 συνάντηση Τ. Θεοδωρικάκου με γαλάζιους Βουλευτές

Το Μαξίμου παρακολουθεί πολύ στενά πλέον την κινητικότητα μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και έχει δοθεί εντολή οι Υπουργοί όχι μόνο να συναντούν τους Βουλευτές αλλά και να σηκώνουν τα τηλέφωνα ώστε να αμβλύνονται οι αναταράξεις.

Ήδη ο Πρωθυπουργός συναντά κατά μόνας Βουλευτές για να ακούσει ο ίδιος τις ανησυχίες τους και να δώσει απαντήσεις, από την άλλη συνεχίζονται οι ζυμώσεις Υπουργών Βουλευτών.

Σήμερα στις 15:00 επαφή με τους βουλευτές θα έχει ο Υπ. ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις με τους υπουργούς Κ. Τσιάρα και Σ. Ζαχαράκη.