ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η μπάλα στα πόδια Ανδρουλάκη» - Πώς διαβάζει το Μαξίμου το αποτέλεσμα στο ΠΑΣΟΚ

«Η μπάλα στα πόδια Ανδρουλάκη» - Πώς διαβάζει το Μαξίμου το αποτέλεσμα στο ΠΑΣΟΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκη

IN TIME (φωτογραφία αρχείου)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Νέα Δημοκρατία την έκβαση της εσωκομματικής μάχης στο ΠΑΣΟΚ. «Αποδείχθηκε πως δεν επελέγη η δημιουργία ενός αντιμητσοτακικού μετώπου» εκτιμά έμπειρη πηγή της Κυβέρνησης καθώς «επελέγη η αυτόνομη πορεία με αυτόν που ξέρουν» έλεγε και προσέθετε πως «όλα θα κριθούν από τη συμπεριφορά Ανδρουλάκη την επόμενη ημέρα, πώς θα καταφέρει να συνθέσει όσα ακούστηκαν τους τελευταίους μήνες» και το «αν θα καταφέρει να φύγει από την όχθη του όχι σε όλα».

Ο φόβος δημιουργίας ενός πόλου στην κεντροαριστερά, ικανού να διεμβολίσει το εκλογικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας στο κέντρο απεφεύχθη, σχολιάζουν από την Κυβέρνηση στη σκιά της επανεκλογής Ανδρουλάκη στα ηνία του ΠΑΣΟΚ.

Εκτιμούν πως ο κ.Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει συνυποψηφίους του, αντιλαμβανόμενος πως αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία να μεγαλώσει το κόμμα του, θα εκπαραθυρώσει σταδιακά τον δεύτερο Δούκα και όσους τον στήριξαν και δεν αποκλείουν να εμφανίσει σταδιακή αύξηση στα εκλογικά ποσοστά τους την ώρα που και η ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ προδιαγεγραμμένα θα οδηγήσει κάποιους πολίτες στο ΠΑΣΟΚ.

Επίσημα η Κυβέρνηση δεν θα κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν, θα περιμένει να δει στην πράξη την συμπεριφορά και τον πολιτικό λόγο του κ.Ανδρουλάκη μετά από όλη αυτή τη δοκιμασία που πέρασε. Ελάχιστοι όμως στο γαλάζιο στρατόπεδο αναμένουν έναν πλήρως “αλλαγμένο” Ανδρουλάκη ικανό να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία καθώς υπάρχει η εκτίμηση πως “έχει ταβάνι” όπως λένε χαρακτηριστικά.

«Ελεγχόμενος από τις ομάδες»

Η όλη διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ ανέδειξε και υπενθύμισε στο εκλογικό σώμα την ύπαρξη σοβαρών πολιτικών μονάδων όπως λένε από τη γαλάζια παράταξη. Οι μηχανισμοί Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου έδειξαν τη δύναμή τους και την επόμενη ημέρα θα “ελέγχουν” σε ένα βαθμό τον κ.Ανδρουλάκη έλεγε στο CNN Greece ιδιαίτερα έμπειρη πηγή στη Νέα Δημοκρατία.

«Η μπάλα στα πόδια Ανδρουλάκη»

Η εκτίμηση είναι πως ο κ.Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει με κάποιο τρόπο να φανεί από σήμερα περισσότερο “Πρωθυπουργίσιμος” και για να το πράξει αυτό θα αναγκαστεί να αξιοποιήσει αν μπορέσει με κάποιο τρόπο τους Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου. Ίσως με κάποια αντιπροεδρία στον κ.Γερουλάνο; Ίσως με την ανάληψη της ευθύνης της διαμόρφωσης του προγράμματος από την κ.Διαμαντοπούλου; Στη γαλάζια παράταξη μόνο εκτιμήσεις μπορούν να κάνουν προς το παρών. «Η μπάλα είναι στα πόδα του να τους μαζέψει» λένε χαρακτηριστικά.

Είναι κοινή συνισταμένη πάντως πως μόνο ο κ.Γερουλάνος ή η κυρία Διαμαντοπούλου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στη Κυβέρνηση διαμορφώνοντας έναν άλλο πόλο.

«Δεν αλλάζει η εκλογή αυτή την ασσυμετρία του πολιτικού συστήματος» σχολίαζε με νόημα πηγή του CNN Greece στη γαλάζια παράταξη…

«Τη νύφη θα την πληρώσει ο Δούκας»

Πρόβλημα μέσα στο ΠΑΣΟΚ θα έχει από σήμερα ο κ. Δούκας αλλά και όσοι πόνταραν επάνω του εκτιμούν στη Νέα Δημοκρατία. Δεν αποκλείουν μάλιστα οι μηχανισμοί Ανδρουλάκη και εντός του Δήμου της Αθήνας να στραφούν κατά του νυν Δημάρχου παρασκηνιακά.

Πολλοί εκτιμούν πάντως πως πολλοί ψηφοφόροι που ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου επέλεξαν τελικά τον κ.Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρο αποδοκιμάζοντας τους όποιους διαύλους θα επιχειρούσε να ανοίξει με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Δούκας.
«Η στήριξη δε Παπανδρέου στο δεύτερο γύρο μάλλον κακό έκανε στον κ.Δούκα παρά καλό» εκτιμούν.