ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο - «Μονομαχία» Δούκα Ανδρουλάκη για την προεδρία

Στις κάλπες οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου προέδρου

INTIME NEWS

Άνοιξαν στις  7:00 το πρωί της Κυριακής (13/10) οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος. Αντιμέτωποι  είναι ο νυν πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα και όπως όλα δείχνουν σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο η ψηφοφορία να παραταθεί, όπως συνέβη στον πρώτο γύρο, σε περίπτωση που η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι αυξημένη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στην Αθήνα, ενώ ο Χάρης Δούκας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι του πρώτου γύρου που αποκλείστηκαν

Στο ίδιο εκλογικό κέντρο με τον Χάρη Δούκα θα ψηφίσει και ο Παύλος Γερουλάνος. Η Άννα Διαμαντοπούλου θα ψηφίσει στην Παλλήνη, ο Μιχάλης Κατρίνης στον Πύργο Ηλείας και η Νάντια Γιαννακοπούλου στο Περιστέρι.

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου/διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.

Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς.

Επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των τριών ευρώ καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας εκλογής ολοκληρώνεται σήμερα.

Τα επιτελεία και των δύο κομμάτων δηλώνουν αισιόδοξα για το αποτέλεσμα και θεωρούν ότι σημαντικός είναι ο ρόλος που θα παίξει η συμμετοχή των ψηφοφόρων του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης