ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναίρεση του αποκλεισμού του μέσω συνεδρίου θέλει ο Κασσελάκης - «Σύννεφα» στην ΚΟ

Ο Στέφανος Κασσελάκης

ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME NEWS

Μπορεί η θυελλώδης συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής χθες Σάββατο (12/10) να αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο οι κασσελακικοί ισχυρίζονται πως μπορεί τελικά το όνομά του να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της 24ης Νοεμβρίου.

Επιχειρηματολογούν πως ο εκλεκτός τους έχει ήδη καταθέσει την υποψηφιότητά του μαζί με το Πόθεν Έσχες του και επομένως δεν περιμένει την καταληκτική ημερομηνία της 24ης Οκτωβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο λένε πως το συνέδριο θα είναι αυτό που θα αποφασίσει για το αν θα είναι υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης ή όχι.

Αναρωτιούνται, μάλιστα, δηκτικά για το αν θα κατεβεί το πόθεν έσχες του από την ηλεκτρονική σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ τώρα που η Κ.Ε. εισηγήθηκε να μην είναι υποψήφιος.

Τι απαντούν οι «100» - Η στάση των πολακικών

Από την άλλη, αρκετοί από τους «100» σημειώνουν πως από τη στιγμή κατά την οποία η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου δεν θα εισηγηθεί την υποψηφιότητα Κασσελάκη στο συνέδριο δεν θα μπορεί και το σώμα του να λάβει διαφορετική απόφαση.

Υπάρχουν, πάντως, κι εκείνοι ανάμεσά τους που μιλούν για πολιτική απόφαση της Κ.Ε. την οποία θα κρίνει το συνέδριο.

Από την πλευρά τους, οι μισοί πολακικοί, συμπεριλαμβανομένου του Παύλου Πολάκη που βρίσκεται στην Κρήτη για περιοδεία, απουσίαζαν από τη συνεδρίαση ενώ οι υπόλοιποι απείχαν από τις ψηφοφορίες.

Οι κασσελακικοί, πάντως, τους κατηγορούν πως αν απείχαν από τη συνεδρίαση δεν θα υπήρχε απαρτία κι επομένως δεν θα περνούσαν οι «ακραίες ενέργειες» που στηλιτεύουν οι πολακικοί σε σχετική τους ανακοίνωση.

Τροχιοδεικτική η παραίτηση της Γιώτας Πούλου

Την ίδια ώρα, η παραίτηση της βουλευτού Βοιωτίας, Γιώτας Πούλου, από την Κ.Ε. θεωρείται τροχιοδεικτική βολή όχι μόνο για τη δική της ανεξαρτητοποίηση, αλλά κι άλλων βουλευτών.

Από τους 35 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι κασσελακικοί είναι 12.

Τι θα γίνει με τον Νίκο Παππά - Τα πυρά από Φάμελλο και Τζάκρη

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως στην προσεχή συνεδρίαση της Κ.Ο.- ίσως την ερχόμενη Τρίτη- ενδεχομένως να τεθεί και θέμα Νίκου Παππά.

Τόσο, άλλωστε, ο προκάτοχός του Σωκράτης Φάμελλος όσο και η γραμματέας της Κ.Ο., Θεοδώρα Τζάκρη άφησαν αιχμές σε βάρος του κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε.

Ως προς αυτή καθεαυτή τη συνεδρίαση της Κ.Ε. δεν έλειψαν ακόμα κι απειλές άσκησης σωματικής βίας, όπως και οι λεκτικοί διαξιφισμοί ακόμα κι ανάμεσα σε μέλη του κόμματος και της Κ.Ε. με δημοσιογράφους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης