ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κίτρινη» κάρτα στον Πέτρο Παππά – «Ανασκευάζεις ή διαγράφεσαι» από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

«Κίτρινη» κάρτα στον Πέτρο Παππά – «Ανασκευάζεις ή διαγράφεσαι» από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εξηγήσεις ζήτησε από τον Πέτρο Παππά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς σχετικά με τις δηλώσεις του για το θέμα των στρατεύσιμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα που εστάλη στον βουλευτή είναι πως αν δεν προχωρήσει σε ανασκευαστική δήλωση αναφέροντας την επίσημη γραμμή του κόμματος, είναι στο τραπέζι ακόμα και η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο Πέτρος Παππάς διευκρίνισε, όπως μαθαίνει το CNN Greece, ότι δεν διαφωνεί με το δικαίωμα των στρατεύσιμων να εκφράζουν γνώμη, αλλά με το περιεχόμενο όσων είπε ο συγκεκριμένος στρατεύσιμος.

Οι επίμαχες δηλώσεις του Πέτρου Παππά

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Παππάς χαρακτήρισε «αδιανόητη» τη συμπεριφορά στρατιώτη που εκφώνησε αντιπολεμικό λόγο φορώντας τη στολή του και τον μπερέ με το εθνόσημο. Λίγο αργότερα τον «άδειασε» η Κουμουνδούρου, αναφέροντας ότι «η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού, πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού».

Ο κ. Παππάς επανήλθε, λέγοντας πως διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του, ενώ διερωτήθηκε «τι θα γινόταν αν κάποιος στρατιωτικός έκανε πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών»