ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Αν δεν ήταν υποψήφια η Διαμαντοπούλου θα είχα περάσει στον δεύτερο γύρο

Γερουλάνος: Αν δεν ήταν υποψήφια η Διαμαντοπούλου θα είχα περάσει στον δεύτερο γύρο

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Την απόψη ότι αν δεν είχε κατέβει υποψήφια η Άννα Διαμαντοπούλου, θα είχε περάσει εκείνος στον Β’ γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Πάυλος Γερουλάνος.

Μιλώντας στο Mega, ήταν ξεκάθαρος σε ερώτηση που του έγινε για την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου και το αν θα ήταν ο ίδιος στον β' γύρο, στην περίπτωση που δεν κατέβαινε εκείνη: «Καλά, αυτό είναι προφανές» είπε. «Θεωρούσα ότι μέχρι την υποψηφιότητά της είχαμε μία ενδιαφέρουσα συμμαχία μεταξύ τάσεων στο ΠΑΣΟΚ, που είχαν καιρό να βρεθούν στην ίδια πλευρά. Δεν άξιζαν να τις χωρίσουμε» είπε.

Ο Παύλος Γερουλάνος αναφερόμενος στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ σημείωσε δε, ότι ως υποψήφιος «σκέφτεσαι τι άλλο θα μπορούσες να είχε κάνει, αλλά όλα αυτά είναι λίγο μνημόσυνα. Κάνεις την κριτική σου».

«Για μένα αυτό που έχει αξία είναι η όλη διαδικασία να αναβαθμίσει την αξία του κόμματος. Ακόμα και το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο δύσκολο κι αν ήταν, έχει σημασία σε μία πορεία πολύ μεγαλύτερη από τη δική μου υποψηφιότητα» προσέθεσε.

Ωστόσο δεν αποκάλυψε αν θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Χάρη Δούκα στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής. Πάντως, αναφορικά με την άποψή του ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξήγησε ότι το λέει αυτό, διότι «έχει πολύ σκληρές μάχες στη Βουλή. Ο κόσμος τον βλέπει απέναντι στον Μητσοτάκη. Θεσμικά, οι μάχες μέσα στη Βουλή είναι εξαιρετικά κρίσιμες».

Στο ερώτημα αν θα πει τη Δευτέρα ποιον ψήφισε, ο Παύλος Γερουλάνος χαμογέλασε και δήλωσε πως «αν το πεις μετά, θ' ακούσουν τη δική σου ερμηνεία και θα βγουν άλλες 300. Από κει και πέρα το να ανοίξει μία τέτοια κουβέντα, μόνο κακό κάνει στον νέο πρόεδρο και σε μένα». Παρατήτησε ότι ανάλογα με το ποιος θα εκλεγεί «θα φανεί τι βήματα πρέπει να κάνουμε, για να πάμε μπροστά. Να συντάξουμε τις δυνάμεις μας για να καλύψουμε τα κενά, όλοι έχουμε τα συν και τα πλην μας».