ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Προέδρου UEFA: Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στο επίκεντρο

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Εφάμιλλη των μεγάλων ευρωπαϊκών γηπέδων είναι πλέον η συμπεριφορά των Ελλήνων φιλάθλων χάρη στα μέτρα που έχει υλοποιήσει η Ελλάδα για την οπαδική βία, όπως διαπιστώθηκε στην σημερινή (10/10) συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA

Επί τάπητος τέθηκαν τα μέτρα, όπως η ψηφιακή ταυτοποίηση του κατόχου ενός εισιτηρίου, η συστηματική επιτήρηση ζωνών εντός των γηπέδων με κάμερες και η αυτόματη επιβολή συγκεκριμένων ποινών σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων.

Στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός τόσο με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας όσο και με τον πρόεδρο της CAF Patrice Motsepe, τον πρόεδρο της ECA Nasser Al-Khelaifi και τον γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη, που βρίσκονται στην Αθήνα με αφορμή την 31η Γενική Συνέλευση της ECA, διαπιστώθηκε επίσης η ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας των ελληνικών πρωταθλημάτων και το επίπεδο του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Τσεφερίν συνεχάρη την Ελλάδα για την πρόοδο που έχει πετύχει. Επιπλέον, εξετάστηκαν οι βέλτιστες πρακτικές για την καλλιέργεια και την ανάδειξη νέων αθλητών, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας με αφρικανικούς συλλόγους σε αυτό το πεδίο.

Την ίδια στιγμή, όμως, όλοι εξέφρασαν την οδύνη και τη θλίψη τους για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και διεθνούς Τζορτζ Μπάλντοκ. Να σημειωθεί ότι, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης