ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πειθαρχικός έλεγχος για δύο οπλίτες και έναν δόκιμο - Συμμετείχαν σε εκδηλώσεις του ΚΚΕ

Στρατιώτες

EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Πειθαρχικός έλεγχος από το στρατό ξηράς ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες για δύο οπλίτες και έναν δόκιμο, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις του ΚΚΕ σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Νεαρός φαντάρος φορώντας τη στολή του και τον μπερέ με το εθνόσημο εκφώνησε πύρινο αντιπολεμικό λόγο πυροδοτώντας μεγάλη κόντρα που πήρε πολιτικές διαστάσεις.

Δείτε το βίντεο

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς, χαρακτήρισε «αδιανόητο» αυτό που έκανε στρατιώτης, ωστόσο λίγο αργότερα τον «άδειασε» η Κουμουνδούρου, αναφέροντας ότι «η συμμετοχή στρατιωτών σε πορείες, με κορυφαίο παράδειγμα αυτή του Πολυτεχνείου, αποτελεί πράξη τεράστιου ηθικού, πολιτικού και ιστορικού συμβολισμού».

Ο κ. Παππάς επανήλθε σε σημερινή του τηλεοπτική εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του, ενώ διερωτήθηκε «τι θα γινόταν αν κάποιος στρατιωτικός έκανε πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Πυρά κατά του φαντάρου εξαπέλυσε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, αναφέροντας ότι «η εικόνα στρατευσίμου να συμμετέχει ένστολος φορώντας το εθνόσημο σε συγκέντρωση πολιτικού κόμματος (του ΚΚΕ) και να εκφράζει πολιτικες θέσεις και θέσεις ενάντια στις αποφάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας είναι απαράδεκτη και παράνομη. Φαντάζομαι ήδη κινειται η πειθαρχική διαδικασία».

Μέσω άρθρου στον «902» το ΚΚΕ χαρακτήρισε τον Πέτρο Παππά «Πλεύρη του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ εκφράζει την απερίφραστη στήριξη και αλληλεγγύη της στρατεύσιμους νέους που «εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους», τονίζοντας πως είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης