ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Κασσελάκη ζητά η Γεροβασίλη μετά το εξώδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης με την Όλγα Γεροβασίλη / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Eurokinissi 

KONTARINIS GEORGE EUROKINISSI

Θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ζήτησε παράλληλα την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, μετά το εξώδικο που απέστειλε ο έκπτωτος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του πόθεν έσχες του. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η κ. Γεροβασίλη είπε πως προσωπική της άποψη είναι πως θα πρέπει να παραπεμφθεί στην Κεντρική Επιτροπή ο κ. Κασσελάκης με το ερώτημα της διαγραφής.

Η ίδια αναρωτήθηκε και γιατί ο κ. Κασσελάκης δεν έστειλε εξώδικο και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησε σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής στην οποία απευθύνεται το εξώδικο Κασσελακη. Ο ίδιος τόνισε πως έχει γίνει εξώδικο στα συλλογικά όργανα του κόμματος και πως δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.

Με την κ. Γεροβασίλη συντάχθηκε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, ζητώντας κι εκείνος με τη σειρά του να διαγραφεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει να τον διαλύσει ας προσπαθήσει να το κάνει εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Η Κ.Ε. είχε βάλει ως προϋπόθεση τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων και έγινε εξώδικο στα συλλογικά όργανα του κόμματος με την ιδιότητα πρόεδρος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης σημείωσε: «Πρέπει να συγκληθεί η ΚΕ γιατί η σημερινή εξέλιξη με την ποινικοποίηση της κομματικής ζωής - λόγω ιστορικής και πολιτικής βαρύτητας - εκφεύγει της αρμοδιότητας της ΠΓ. Στην συνεδρίαση της ΚΕ - το αργότερο - οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι για αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής.

Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά γκρέκα και η ποινικοποίηση
της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, δεν ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του».

Πολάκης: Να πάρει πίσω το εξώδικο - Διαφωνώ με τη διαγραφή

Να πάρει πίσω το εξώδικο για το Πόθεν Έσχες, ζήτησε με δηλώσεις του ο Παύλος Πολάκης, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «απαράδεκτη» τη διαρροή του εγγράφου.

«Λόγω ανελαστικών υποχρεώσεων τοποθετήθηκα μόλις και πρέπει να φύγω. Να κάνω ξεκάθαρη τη θέση μου. Όσο απαράδεκτη είναι η διαρροή ενός μόνο πόθεν έσχες, 100 φορές πιο απαράδεκτο είναι να στέλνει υποψήφιος εξώδικο στην ΠΓ και στην ΚΕ του κόμματος που θέλει να ηγηθεί.

Απαιτώ το δικό μου πόθεν έσχες να αναρτηθεί σήμερα. Είναι δημόσια έγγραφα. Ξέραμε ότι χρειάζονταν 30 υπογραφές και το πόθεν έσχες. Εγώ ζήτω να αναρτηθεί σήμερα. Καλώ τον Κασσελάκη σήμερα, μέσα σε 1-2 ώρες, να πάρει πίσω το εξώδικο.

Και τρίτον καλώ όλους τους υποψήφιους να ορίσουμε άμεσα συνάντηση, είτε οι πέντε μας, που αυτό προτιμώ, είτε με εκπροσώπους, για να ορίσουμε ημερομηνίες debate και μάλλον ένα πρέπει να γίνει πριν το συνέδριο, όπου μάλλον βρίσκεται και χώρος».

«Να παραιτηθεί η Ράνια Σβίγκου»

Από την πλευρά της, η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να παραιτηθεί η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ράνιας Σβίγκου, για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες στον Τύπο.

Η κ. Τζάκρη καταγγέλλει την κ. Σβίγκου για διαρροή των εκτυπωμένων αρχείων του πόθεν έσχες και ζητά να αποφασίσει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία πού θα διεξαχθεί το συνέδριο και να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει καρέκλα για κάθε σύνεδρο που θελήσει να παρευρεθεί διά ζώσης.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την πλευρά του, ζήτησε σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής στην οποία απευθύνεται το εξώδικο Κασσελακη.

Εν τω μεταξύ, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη είχαν έντονο διάλογο. «Δεν μπορείς να έχεις θεσμική θέση και να λες όσα λες», της είπε.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τι αναφέρει στο εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης

Με το εξώδικό του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει μεταξύ άλλων, «Αν και δεν έχω τίποτα να κρύψω, αλλά επειδή πρόκειται για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτική, σε μη νόμιμη χρονική στιγμή, αφού δεν φαίνεται να διέρρευσε η δήλωση πόθεν έσχες κανενός άλλου συνυποψήφιου πριν καν ελεγχθεί και εγκριθεί και επειδή η διαρροή προφανώς και έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Καλώ, τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να προχωρήσουν σε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν, για την πρόωρη και επιλεκτική διαρροή που έλαβε χώρα, σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθώ να αιτηθώ όπως η ίδια έρευνα ανατεθεί νόμιμα σε αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές», επισημαίνει.

Νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο διευθυντής του γραφείου του Στ. Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, ανέφερε ότι κ. Κασσελάκης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ζητώντας παράλληλα και την παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης