ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό την προεδρία Τσίπρα Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Υπό την προεδρία Τσίπρα Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Εξωστρέφεια δείχνει ο Αλέξης Τσίπρας στις πολιτικές του δραστηριότητες. Σε αυτό το πλαίσιο, υπό την προεδρία του πρώην πρωθυπουργού θα συγκληθεί στις 10-11 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι, στο Κοινοβούλιο της Σερβίας, η Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Τις εργασίες της Επιτροπής θα ανοίξουν ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Μίλος Βούτσεβιτς- οι δύο άνδρες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της εκδήλωσης-, καθώς και η πρόεδρος της σερβικής Βουλής, Άνα Μπρνάμπιτς, ενώ θα συμμετάσχουν βουλευτές από τα κράτη- μέλη και ιδίως τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει, σύμφωνα με συνεργάτες του, τη σημασία που έχει ο σεβασμός των διεθνών συμφωνιών για την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας, την αντιμετώπιση του εθνικισμού και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, θα υπογραμμίσει επίσης τη σημασία που έχει για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αντιμετώπιση του εθνικισμού η συνανάπτυξη της περιοχής στην οικονομία, την ενέργεια και την νέα «πράσινη» και ψηφιακή ατζέντα, καθώς κι ο συντονισμός σε θέματα ασφάλειας και διπλωματίας.