ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι «γαλάζιες» μπηχτές για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ - Τι βλέπουν για τον β' γύρο

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης (αρ.) και Χάρης Δούκας

TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Το μήνυμα είναι σαφές, Πρωθυπουργός υπάρχει, οι πολίτες δεν έψαξαν εναλλακτική», λένε «γαλάζια» στελέχη πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου την επαύριο του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, με πολλούς να σχολιάζουν πως θα ήταν ίσως διαφορετικά τα δεδομένα αν Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου δεν είχαν «αλληλο-εξοντωθεί» ή αν η συμμετοχή αποδεικνυόταν εντυπωσιακή.

Επίσημα το Μέγαρο Μαξίμου δεν σχολιάζει τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ. «Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει ο λαός» λένε και εκφράζουν την προσδοκία πως «κάποια στιγμή» η χώρα ίσως αποκτήσει αξιόπιστη εναλλακτική με κοστολογημένες προτάσεις.

«Εσείς ασχοληθείτε με τα κόμματά σας, εμείς θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα της χώρας», έλεγε όμως δεικτικά ανώτερη Κυβερνητική πηγή στο CNN Greece.

«Δεν εκπληρώθηκαν οι προσδοκίες»

Από εδώ και πέρα η Κυβέρνηση θα συμπεριφέρεται λες και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δεν την αγγίζουν. Θα δώσει έμφαση στα καυτά θέματα της καθημερινότητας των πολιτών και στα αποτελέσματα των πολιτικών της, όπως για παράδειγμα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν «μπηχτές» όπως για παράδειγμα για τη συμμετοχή στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ. «Δεν εκπληρώθηκαν, τελικά, οι προσδοκίες, ούτε -τέλος πάντων- ικανοποιήθηκαν αυτοί οι οποίοι περίμεναν, δικαίως περίμεναν, μια εναλλακτική πρόταση» σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Πιστεύω όλο αυτό το αφήγημα του "comeback'', ότι το ΠΑΣΟΚ ξανάρχεται, ότι «εμείς θα νικήσουμε τον Μητσοτάκη είναι άτοπο και δεν δίνει προοπτική διακυβέρνησης στη χώρα», σχολίαζε χαρακτηριστικά η Σοφία Βούλτεψη.

Στην περίπτωση που οι πολίτες επιλέξουν να επανεκλέξουν τον Νίκο Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ και τον Στέφανο Κασσελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ «ε τότε θα έχουν ταλαιπωρήσει τους πολίτες για το τίποτα», λένε γαλάζιες πηγές.

Οι εκτιμήσεις του Μαξίμου και η «μπάλα» στον Ανδρουλάκη

«Η μπάλα είναι τώρα στα πόδια του Νίκου Ανδρουλάκη» εκτιμούσε έμπειρη γαλάζια πηγή με γνώση της λειτουργίας των μηχανισμών στο CNN Greece καθώς όπως έλεγε, αν καταφέρει να επικρατήσει θα πρέπει να αποδείξει πως θα μπορέσει να αλλάξει ο ίδιος το κόμμα για να σπάσει το δημοσκοπικό ταβάνι και να αξιοποιήσει τους άλλους διεκδικητές στο επόμενο σχήμα, αν θέλει τη διεύρυνση.

Οι εκτιμήσεις προς το παρόν είναι πως αυτό θα αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο…

Η χαμένη ευκαιρία και το «βολικό δίδυμο»

Είναι ξεκάθαρο πως για το Μέγαρο Μαξίμου το δίδυμο της δεύτερης κάλπης έτσι όπως προέκυψε είναι το πιο βολικό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών γαλάζιων.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ξέρει πολύ καλά ως αντίπαλο, τον έχει αντιμετωπίσει πολλάκις στη Βουλή και για τον Χάρη Δούκα θεωρούν πως έχει ακόμη αρκετά αδύναμα σημεία ως νέος πολιτικός, όπως τουλάχιστον τα εντόπισαν στο debate.

Όσο για τους Διαμαντοπούλου και Γερουλάνο «αυτοί αλληλο-εξοντώθηκαν» λένε στο Μαξίμου και σχολιάζουν πως αν η κ. Διαμαντοπούλου δεν είχε επιλέξει να κατέβει τότε πιθανότατα ο Παύλος Γερουλάνος θα είχε καταγράψει εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης