ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis:Πρώτο κόμμα η Ν.Δ - Προβάδισμα Ανδρουλάκη στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Metron Analysis:Πρώτο κόμμα η Ν.Δ  - Προβάδισμα Ανδρουλάκη στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Κάλπες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πέμπτο κόμμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης όσον αφορά των πολιτών για τον επόμενο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στην κούρσα, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου, στη συνέχεια ο Χάρης Δούκας, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Παύλος Γερουλάνος.

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία προτιμά την εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα.

Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν γίνονταν τώρα εκλογές

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές τα κόμματα λαμβάνουν:

Στην πρόθεση ψήφου για βουλευτικές εκλογές, η ΝΔ κινείται στο 22,4%. Το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 13,2%, το ΚΚΕ στην τρίτη θέση με 8,1%, η Λύση τέταρτη με 7,6%, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,5% και ακολουθούν: Φωνή Λογικής με 3,7%, Πλεύση με 3,6%, Νίκη με 2,6%, Νέα Αριστερά με 2,5%, ΜέΡΑ25 με 2% και Σπαρτιάτες με 1,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,9% (8,7% δηλώνουν αναποφάσιστοι και 2,2% δεν απαντούν. Δεν θα ψηφίσει απαντά το 8,3%, άκυρο/λευκό το 3,9%, λοιπά κόμματα 3,4%.

Ποιον προτιμούν για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ


Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στο κοινό των ορίων εκλογικής επιρροής του κόμματος με 24%. Η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με 22%, ενώ ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 20% και ο Παύλος Γερουλάνος με 18%.

PASOK.jpg

Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλακης εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 36%.

met.jpg

Ο Χάρης Δούκας αυτή τη φορά είναι δεύτερος με 18%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με μικρή διαφορά, στο 17% και μια μονάδα πίσω της ο Παύλος Γερουλάνος με 16%.

PASOK1.jpg

Στο κοινό όσων σίγουρα ή πιθανόν θα πάνε να ψηφίσουν ο Ν. Ανδρουλάκης και πάλι πρώτος με 27%, δεύτερη η Άννα Διαμαντοπούλου με 24% ενώ στην τρίτη θέση ισοβαθμούν με 20% οι Χ. Δούκας και Π. Γερουλάνος.

met1.jpg

Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, άνοδο παρουσιάζει το ποσοστό, επί συνόλου των ψηφοφόρων, όσων θέλουν να εκλεγεί νέος πρόεδρος καθώς από 65% πήγε στο 69%. Αντίστοιχα, υποχώρησε στο 22% από 23% το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 56% έναντι 48% της προηγούμενης μέτρησης πιστεύει ότι πρέπει να εκλέξει η βάση άλλον πρόεδρο, ενώ υποχωρεί στο 37%, από 43%, το ποσοστό όσων θεωρούν ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο Κασσελάκης.