ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ελλήνες και Κύπριοι επέστρεψαν από το Λίβανο - Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι πανέτοιμες

Μητσοτάκης: Ελλήνες και Κύπριοι επέστρεψαν από το Λίβανο - Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι πανέτοιμες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

AP Photo/Julia Demaree Nikhinson

Στο Υπουργείο Εξωτερικών μεταφέρονται οι 22 Ελληνες πολίτες που αποβιβάστηκαν από το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο προσγειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών από τον Λίβανο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του από τον Εβρο όπου βρίσκεται, ενημέρωσε πως στέφθηκε με επιτυχία η μεταφορά των 22 Ελλήνων και των 38 Κύπριων, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως οι ένοπλες δυνάμεις τις χώρας είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας τέτοιες αποστολές.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Με χαρά ενημερώθηκα ότι η αποστολή που ανέλαβε το υπουργείο εθνικής άμυνας να μεταφέρουμε με ασφάλεια Έλληνες και Κύπριους συμπολίτες μας από το αεροδρόμιο της Βηρυτού ολοκληρώθηκε και αυτό αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι ένοπλες δυνάμεις μας είναι σε θέση να μπορούν να φέρουν εις πέρας τέτοιες αποστολές όπου χρειαστεί και να προστατεύουν τους συμπολίτες μας Έλληνες και Κυπρίους».

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

Νωρίτερα σήμερα (3/10) με ανάρτηση του στο Χ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συνεχάρη όσους πήραν μέρος στην αποστολή και συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της ενώ ενημερωνόταν για την πορεία της σε πραγματικό χρόνο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από την Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας & την είσοδο του αεροσκάφους C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση».