ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επόμενα νομοθετικά βήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης - Τι είπε ο Γιώργος Φλωρίδης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης

INTIME NEWS

Στις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν προγραμματιστεί μέχρι το 2025 για τη βελτίωση της λειτουργίας της δικαιοσύνης αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τον εορτασμό του προστάτη του Δικαστικού Σώματος, Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Τα επόμενα νομοθετικά βήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης αφορούν αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τροποποιήσεις στη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, βελτίωση των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης των διαφορών, επίσπευση στη μετάβαση της ψηφιακής τεχνολογίας για την υποβοήθηση των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων και αλλαγές στη νομοθεσία για τους δικαστικούς υπαλλήλους.

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, αναφερόμενος στα προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη χαρακτήρισε οπισθοδρόμηση τις εν λόγω τροποποιήσεις και επισήμανε την αναγκαιότητα για άμεση αποκατάσταση των πραγμάτων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα το χώρο της Δικαιοσύνης και ειδικότερα του δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Έξω από το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής ομάδα δικηγόρων έκανε παράσταση διαμαρτυρίας για τις αστοχίες του «νέου» Δικαστικού Χάρτη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρία Ντούνη, κ.λπ.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και δικηγόρου Δημήτρη Καρούζου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης