ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο χρόνος μας τελειώνει - Μονόδρομος η δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης

Ο Μιχάλης Κατρίνης. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφέρει σε άρθρο του ο Μιχάλης Κατρίνης ενόψει τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη, ιστορική και ταυτόχρονα μια τελευταία ευκαιρία.

Για αυτό είμαι υποψήφιος. Γιατί δεν συμβιβάζομαι με:

  • ένα μικρό ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%
  • ένα ΠΑΣΟΚ που δεν λέει και δεν θα λέει τίποτα για να μην ενοχλεί τους λίγους και τους ισχυρούς
  • ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετατραπεί σε δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη για να παραμείνει στην εξουσία», λέει στο άρθρο του ο κ. Κατρίνης και προσθέτει: «Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι ο χρόνος μας τελειώνει και είναι μονόδρομος η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση. Αυτή που συνέτριψε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές και πέτυχε ότι δε μπόρεσαν να πετύχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διευκρινίζει ότι «μιλώ ξεκάθαρα για μια Μεγάλη Παράταξη που θα προκύψει με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, με άνοιγμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

Ξέρω ότι αυτή η άποψη ενοχλεί. Και μαζί ενοχλούν και αυτοί που τη διατυπώνουν, καθαρά και δυνατά.

Για αυτό και επιστρατεύτηκαν μηχανισμοί χειραγώγησης. Μηχανισμοί απαξίωσης της προσπάθειας μου, αφού ο κίνδυνος για τα μεγάλα συμφέροντα είναι η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που δεν θα μπορούν να την ελέγξουν» και καταλήγει λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ ή θα συγκρουστεί με αυτές τις λογικές και καταστάσεις ή θα εγκλωβιστεί στο ρόλο του μικρομεσαίου κόμματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης