ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν βάζουμε «στο ζύγι» ζητήματα κυριαρχίας - Συζητάμε αλλά δεν συμφωνούμε σε όλα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το γεγονός ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα» ξεκαθαρίζει στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. 

«Η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζουμε «στο ζύγι» ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης και τονίζει ότι υπήρξε συμφωνία «για στενότερη συνεργασία στο μεταναστευτικό και για νέα συνάντηση του ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στις αρχές του 2025».

Παράλληλα με αφορμή την παρουσία του στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός κάνει ειδική αναφορά στο «μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, εταιριών, οργανισμών και τραπεζών για την Ελλάδα, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

«Τους κάλεσα να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε μια χώρα σαν τη δική μας με πολιτική σταθερότητα, με ευρύ μεταρρυθμιστικό σχέδιο, δυναμική ανάπτυξη με δημοσιονομική υπευθυνότητα και ταχεία απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης» σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό έργο ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που - όπως λέει - «είναι στο επίκεντρο του μεταρρυθμιστικού μας έργου», ενώ ειδική αναφορά κάνει και στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη βελτίωση της λειτουργίας Δήμων και Περιφερειών, που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης