ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / EUROKINISSI

Δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς, ο οποίος μάλιστα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να πει δημόσια ποιον υποψήφιο θα στηρίξει. 

«Θα υπηρετήσω με απόλυτη προσήλωση τον θεσμικό ρόλο με τον οποίο με τίμησαν οι σύντροφοι και συντρόφισσες» δήλωσε χαρακτηριστικά, γιατί όπως εξήγησε «αν είχα την επιλογή να στηρίξω δημόσια κάποιον υποψήφιο θα έπρεπε αυτόματα να γίνει και αλλαγή στην κοινοβουλευτική ομάδα».

Μιλώντας για το τι περιμένει από τους ανθρώπους που έχουν ήδη ή επρόκειτο να θέσουν υποψηφιότητα σημείωσε: «Εγώ και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουμε από τους υποψήφιους προέδρους να εξηγήσουν πως θα εφαρμόσουν τις συλλογικές μας αποφάσεις. Για παράδειγμα, έχουμε πει ότι θέλουμε να ηγηθούμε μιας μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συμμαχίας η οποία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Πώς πιστεύουν οι υποψήφιοι πρόεδροι ότι θα φτάσουμε εκεί;».

«Αν αφήσουμε την κουβέντα να καταπέσει σε μια σύγκρουση-σύγκριση προσώπων θα έχουμε αδικήσει τον εαυτό μας και την ιστορία μας».

Για το αν μετάνιωσε που στήριξε πέρσι τον Στέφανο Κασσελάκη είπε «έγινε μια πολιτική συμφωνία καθαρή, δηλωμένη, είναι αναρτημένη κιόλας στο site του ΣΥΡΙΖΑ. Τοποθετήθηκα δημόσια στην Κεντρική μας Επιτροπή, ψήφισα κατά της πρότασης μομφής, ψήφισα υπέρ της ανοικτής ψηφοφορίας στην Κεντρική μας Επιτροπή, αλλά είναι σαφές ότι δεν έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης