ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αλλαγή εκλογικού νόμου

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αλλαγή εκλογικού νόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει συζήτηση για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για σχετικές δηλώσεις του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζοντας πως ο τελευταίος εξέφρασε την πάγια θέση του και δεν προέβη σε πρόταση.

Για το μεταναστευτικό και την αύξηση ροών είπε ότι είναι δεδομένο ότι στην Ελλάδα έχει την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, και η κυβερνητική πολιτική έχει επιτυχία. Αυτό δεν σημαίνει -όπως είπε- ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά προσέθεσε πως η μεγάλη εικόνα είναι πως, από 93 χιλιάδες διαμένοντες στη χώρα, σήμερα έχουμε 20 χιλιάδες και οι δομές ήταν κάποτε φαβέλες ενώ σήμερα είναι σύγχρονες και ανθρώπινες. Η συνεργασία με την Τουρκία οδηγεί στην αντιμετώπιση δικτύου λαθροδιακινητών, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το επεισόδιο με την πρόεδρο της Φιλοσοφικής στο ΕΣΠΑ που κατήγγειλε ότι της πέταξαν τρικάκια, και την εικόνα στα πανεπιστήμια, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι είναι αυτονόητη καταδίκη κάθε τέτοιας επίθεσης. Οι άνθρωποι αυτοί εκπροσωπούν τη χειρότερη μορφή φασισμού-είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- και προσέθεσε πως κάθε φορά που υπάρχει τέτοιο επεισόδιο επεμβαίνει η αστυνομία, η οποία ορθώς αναδεικνύει αυτά τα γεγονότα.

Είπε επίσης ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια «κάναμε ότι δεν καταλαβαίναμε όταν ακούγαμε για κατάληψη» και υπογράμμισε ότι «δεν υποσχεθήκαμε ότι οι εγκληματίες θα σταματήσουν να εγκληματούν. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο». Προσέθεσε ότι οι παραβατικοί θα συνεχίσουν να παραβατούν στα πανεπιστήμια, αλλά οι πράξεις τους θα έχουν συνέπειες και η σύλληψη τους δεν θα συνεπάγεται απελευθέρωση την επόμενη μέρα ενώ κατέληξε λέγοντας ότι παίζουν τα ρέστα τους όσοι βλέπουν ότι σταμάτησαν οι εποχές της ασυδοσίας.

Ερωτηθείς για δήλωση του υφυπουργού Μεταφορών κ. Οικονόμου ότι λένε ψέματα οι μηχανοδηγοί για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου και κατεβαίνουν σε απεργία, είπε ότι δεν σημαίνει ότι κάθε αιτίαση σε απεργία είναι ντε φάκτο αληθής. Ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός γνωρίζει -είπε- ποιες από τις αιτιάσεις των εργαζόμενων είναι αληθείς και ισχύουν.

Για τις περιπτώσεις Αυγενάκη και Σαλμά, είπε αφενός ότι δεν γνωρίζει αν επιστρέφει ο κ. Αυγενάκης στη ΝΔ, ενώ για την περίπτωση του κ. Σαλμά είπε ότι έδωσε απαντήσεις και πως ο βουλευτής δεν διεγράφη επειδή κατέθεσε ερώτηση.

Συνεπής και πιστή στην ιδρυτική διακήρυξη η ΝΔ

Αναφερόμενος στο εάν η ΝΔ είναι συνεπής με την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είπε ότι «αλίμονο εάν η ΝΔ δεν ήταν συνεπής και πιστή στην ιδρυτική διακήρυξη» και προσέθεσε ότι «στη ΝΔ -όπως είπε κι ο πρωθυπουργός- είμαστε όλοι Καραμανλικοί». Τέλος αναφερόμενος στους δυο πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά, είπε ότι οι δυο πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να λένε ότι θέλουν και η κυβέρνηση δεν κρίνει τις απόψεις τους.

Είπε ακόμη με αφορμή ερώτηση για δείπνα υπουργών με βουλευτές ότι η ΝΔ είναι ανθεκτική, έχει μάθει να συνομιλεί στα όργανα και ότι «δεν υπάρχει κάποιος δράκος στο παραμύθι που να λέει ότι είναι κάτι διαφορετικό οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ».

Πρέπει να δίνουμε περισσότερη προσοχή με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών

Τέλος αναφερόμενος στην κριτική για τις δαπάνες της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, είπε ότι δεν υπάρχει θέμα, αλλά -σημείωσε- σίγουρα η πορεία και η παρουσία ενός υπουργού κρίνεται από το αποτέλεσμα. Είπε ότι καταγράφηκε άλλη μια χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό, αλλά διαχώρισε τα ζητήματα λέγοντας ότι δεν είναι ίδιο το ζήτημα ανακαίνισης με το ταξίδι στην Ιαπωνία. Είναι δεδομένο ως προς το πρώτο θα πρέπει να δίνουμε περισσότερη προσοχή με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών είπε ο κ. Μαρινάκης, και προσέθεσε ότι το κονδύλι για το ταξίδι στην Ιαπωνία είναι μια από τις δουλειές του υπουργείου σε σημαντικά ταξίδια, για να προβάλλει την Ελλάδα.