ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «όλη» ΝΔ στην εκδήλωση για τον Εθνάρχη - Το «μασάζ» στο Μαξίμου και τα γενέθλια της ΝΔ

Η «όλη» ΝΔ στην εκδήλωση για τον Εθνάρχη - Το «μασάζ» στο Μαξίμου και τα γενέθλια της ΝΔ

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς σε εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ/INTIME NEWS

Η «όλη» Νέα Δημοκρατία έδωσε το παρών χθες στην στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στην Πινακοθήκη όπου παρουσιάστηκε το βιβλίο «Καραμανλής: Η πολιτική ως δημιουργία». Οι γαλάζιοι Βουλευτές έστειλαν το μήνυμα πως κανένα εσωκομματικό πρόβλημα δεν υπάρχει. Μετά τη διαγραφή Σαλμά και στη σκιά της ερώτησης των 11, αρκετοί επιμένουν πως θα συνεχίσουν τις ερωτήσεις ενώ το «μασάζ» παίρνει πάνω του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ.

Δύο πρώην Πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαρας, δεκάδες Βουλευτές της πλειοψηφίας και Υπουργοί βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου για τον εθνάρχη μετά από πρόσκληση του ιδρύματος Καραμανλή, το παρών έδωσε και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ενώ τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησαν τρία στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου και εκ των πιο στενών συνεργατών του, οι Γιώργος Μυλωνάκης, Θανάσης Νέζης και Χρήστος Ζωγράφος.

Όλοι στέλνουν μήνυμα ενότητας

Είναι η πρώτη εκδήλωση όπου οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής δίνουν το παρών μετά την κριτική που άσκησαν στο Πολεμικό Μουσείο. Στη σκιά και της επιστολής των 11 για τα κόκκινα δάνεια αλλά και της διαγραφής Σαλμά, οι γαλάζιοι δέχθηκαν δεκάδες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για το αν τίθεται ζήτημα εσωκομματικής ενότητας.

Όλιο απάντησαν αρνητικά τονίζοντας πως είναι δουλειά των Βουλευτών να κάνουν ερωτήσεις και να παίρνουν απαντήσεις.

Τασούλας: «Κανένα εσωκομματικό ζήτημα»

Δεν υπάρχουν εσωκομματικά ζητήματα στη ΝΔ υπάρχουν λαϊκές ανάγκες που η ΝΔ σκοπεύει να τις θεραπεύσει και έχει ευτυχώς χρόνο μπροστά της, χρόνο που της έδωσε ο ελληνικός λαός δήλωσε προσερχόμενος ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστα Τασούλας, το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα και για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Τώρα θα μιλήσουμε για τον Καραμανλή, για κάποιον που δεν ήξερε τι σημαίνει πίεση και εσείς με ρωτάτε για πίεση;» απάντησε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Από τους 11 που έγιναν 10, το παρών έδωσε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Μπουκώρος ο οποίος έσπευσε να διαχωρίσει την διαγραφή Σαλμά από την ερώτηση των Βουλευτών, ενώ υπεραμύνθηκε της ανάγκης κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχουν μιλήσει για τα καθήκοντα των βουλευτών που είναι να αναδεικνύουν μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, οι ίδιοι έχουν καθορίσει και η κοινοβουλευτική πρακτική ότι οι υπουργοί είναι υποχρεωμένοι να απαντούν και να αναπτύσσεται ο κοινοβουλευτικός διάλογος με κεντρικό και κοινό στόχο όλων μας την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν πολιτες και κοινωνία ευρύτερα όλα τα αλλα απέχουν από την πραγματικότητα πάρα πολύ, δήλωσε ο Βουλευτής.

Στην ερώτηση για το αν η διαγραφή Σαλμά «φρενάρει» άλλες ερωτήσεις ήταν ξεκάθαρος: «Μη συσχετίζετε γεγονότα, τα έχει αποσυνδέσει ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι άλλο ζήτημα η διαγραφή και οι λόγοι για τους οποίους έγινε και άλλο ζήτημα η ερώτηση των βουλευτών για ένα θέμα που απασχολεί τους πολίτες. Η ΝΔ είναι περισσότερο ενωμένη παρά ποτέ και το βλέπετε και στη σημερινή εκδήλωση», υπογράμμισε.

«Όταν χρειαστεί και έχουμε κάτι επίκαιρο θα κάνουμε ερωτήσεις», απάντησε ο Βασίλης Γιόγιακας προσθέτοντας σε κάθε περίπτωση πως «η κυβέρνηση πάει πάρα πολύ καλά».

Καμία δήλωση παρά τις ερωτησεις δεν έκαναν οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής όπως και οι Νικήτας Κακλαμάνης και Φωτεινή Αραμπατζή που συνυπέγραψαν την ερώτηση.

«Οι βουλευτές της Ν.Δ. είναι πάντα μάχιμοι στην πρώτη γραμμή, αγωνίζονται για την ασφάλεια και την καλύτερη καθημερινότητα των πολιτών. Άρα πάντα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή τη μάχης και πάντα θα κάνουμε το καλύτερο για τους πολίτες», δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς.

Για το ζήτημα ρωτήθηκε και ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Στέλιος Πέτσας: «Κανένα εσωκομματικό ζήτημα δεν υπάρχει, πλήρης ομοψυχία, ομόνοια και προσανατολισμός στα προβλήματα των πολιτών, οι βουλευτές κάνουν ερωτήσεις και οι υπουργοι απαντουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζεται η ζύμωση Υπουργών - Βουλευτών

Το “πολιτικό μασάζ” πάντως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μέχρι σήμερα επαφές με βουλευτές έχουν κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως που συνάντησε για 4 ώρες τους γαλάζιους στη Βουλή.

Στην αθηναϊκή Λέσχη συνάντησε τους γαλάζιους ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του Γιώργου Μυλωνάκη και του Σταύρου Καλαφάτη, ενώ χθες το βράδυ οι Βουλευτές δείπνησαν με τον Κυριάκο Πιερρακάκη στην παραδοσιακή ταβέρνα του Παγκρατίου «Καραβίτης».

Στο Μαξίμου οι γαλάζιοι με τον Πρωθυπουργό

Πρωτοβουλίες στο εσωκομματικό πεδίο αναλαμβάνει επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Την 1η Οκτωβρίου καλεί στο Μέγαρο Μαξίμου τους Βουλευτές που δεν είναι Υπουργοί για μία χαλαρή συζήτηση με στόχο να ακουστούν απόψεις και παράπονα και να σταλεί το μήνυμα πως το Μαξίμου ακούει προβληματισμούς, ιδέες και επισημάνσεις.

Στη σύσφιξη των σχέσεων αναμένεται να συμβάλουν και τα γενέθλια της ΝΔ στις 4 Οκτωβριου. Το street party που θα γίνει στην Ρηγίλλης για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ αναμένεται να στείλει μήνυμα ενότητας και συνοχής.