ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η υποψηφιότητα Φάμελλου, οι πιέσεις στη Γεροβασίλη και οι εισηγήσεις στον έκπτωτο Κασσελάκη

Ο πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Η συλλογική ηγεσία που επιλέχθηκε να οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο συνέδριο και στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου σημαίνει, εκ των πραγμάτων, και εβδομαδιαίες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας.

Αυτό θα συμβεί και σήμερα (26/09) στις 15.30, με βασικό θέμα συζήτησης και τα οικονομικά του κόμματος όπως αυτά συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη.

Οι πρώτες πληρωμές μετά την επόμενη δόση της κρατικής χρηματοδότησης

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, η προτεραιοποίηση για τις πληρωμές που θα γίνουν μόλις λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την κρατική χρηματοδότηση τον Οκτώβριο (2.660.000 ευρώ) την οποία έκανε ο γενικός διευθυντής, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, βρήκε σύμφωνα και τα επτά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που συμμετείχαν στη συνεδρίαση και τα οποία εκπροσωπούν όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές.

Σύμφωνα με αυτή, πρώτα θα αποπληρωθεί 220.000 ευρώ ο προμηθευτής που ζήτησε τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του κόμματος, στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ και στα ΜΜΕ, οι ασφαλιστικές εισφορές, οι λογαριασμοί σε ΔΕΚΟ, καθώς και τα χρωστούμενα ενοίκια τριών μηνών για τα κομματικά γραφεία σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την πιο πρόσφατη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, το 45% της κρατικής χρηματοδότησης θα πάει στους εργαζόμενους σε «Αυγή» και «Κόκκινο», το οποίο σημαίνει περί τις 250.000 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως θα διατεθούν περί τις 300.000 ευρώ για το συνέδριο και τους δύο εκλογικούς γύρους- αν ο δεύτερος χρειαστεί-, ποσό όμως που και η Επιτροπή θεωρεί μικρό και γι’ αυτό θα αναζητηθούν κι άλλοι πόροι, όπως μια σχετική καμπάνια ανάμεσα στα μέλη αλλά και στα πιο υψηλόμισθα από τα στελέχη.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως υπάρχουν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που παίρνουν δύο μισθούς στην ουσία, έναν από το κόμμα κι ένα από τη Left Media που διαχειρίζεται τα ΜΜΕ.

Παραλλήλως, θα συζητηθεί και η υιοθέτηση ψηφιακής κάρτας μέλους, όπως συμβαίνει στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διευκολύνεται και η καταβολή των συνδρομών από τα μέλη.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, ευελπιστούν πως θα λάβουν έξτρα κρατική χρηματοδότηση- όπως και τα υπόλοιπα κόμματα που τη δικαιούνται- το Μάρτιο.

Εν αναμονή της υποψηφιότητας Φάμελλου - Δεν υπέκυψε στις πιέσεις η Γεροβασίλη

Την ίδια ώρα, μέσα στις επόμενες ημέρες, ακόμα και σήμερα, αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος, μάλιστα, ευελπιστεί πως θα λάβει τη στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και σημαντικής μερίδας των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο κ. Φάμελλος θα είναι και η πρόταση, στην ουσία, της ομάδας των «100», αν και θα προτιμούσαν την Όλγα Γεροβασίλη η οποία θα παρέπεμπε περισσότερο στον Αλέξη Τσίπρα.

Η ίδια, ωστόσο, μολονότι πιέστηκε προς αυτή την κατεύθυνση έχει αποφασίσει να μην είναι υποψήφια.

Δεν αποκλείεται, πάντως, να δούμε και δεύτερη υποψηφιότητα με αναφορές στους «100», με το σκεπτικό να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει β’ γύρος όπου θα σχηματιστεί ένα αντικασσελακικό μέτωπο.

Οι εισηγήσεις σε Κασσελάκη για ανατροπή της έκπτωσής του

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης εξακολουθεί να δέχεται εισηγήσεις ώστε να αξιοποιήσει το επικείμενο συνέδριο προς την κατεύθυνση ανατροπής ακόμα κι αυτής της έκπτωσής του.

Διόλου τυχαίο δεν είναι, επίσης, πως στο μπάνερ με το οποίο προανήγγειλε την υποψηφιότητά του δεν υπάρχει το «Προοδευτική Συμμαχία» ως προσθήκη στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και η επιλογή του χρώματος (μωβ) παραπέμπει στην ισότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης