ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Θα ελεγχθούν οι γιατροί που υπερσυνταγογραφούν στον ΕΟΠΥΥ την τελευταία πενταετία

O Άδωνις Γεωργιάδης.

Eurokinissi

«Σαφάρι» ελέγχων στους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν την τελευταία πενταετία θα πραγματοποιήσουν οι Αρχές, μετά τον εντοπισμό κυκλώματος που θησαύριζε σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, όπως δήλωσε, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως έχει ήδη εγκατασταθεί στον ΕΟΠΥΥ σύστημα κατά της απάτης, όπου με τον συγκεκριμένο αλγόριθμο ενεργοποείται αμέσως όταν ένας γιατρός υιοθετεί «περίεργη» συνταγογραφική συμπεριφορά.

«Το σύστημα το ίδιο μάς λέει "πηγαίνετε να ψάξετε τον τάδε γιατρό γιατί αυτά τα φάρμακα που γράφει σε αυτούς τους ασθενείς δεν προβλέπονται από κανένα πρωτόκολλο και δεν ταιριάζουν", ανέφερε εξηγώντας πώς λειτουργεί το νέο αυτό εργαλείο.

«Τα συστήματα που έχουμε ήδη εγκαταστήσει και αυτά που θα εγκαταστήσουμε μέσω της ΗΔΙΚΑ θα μας δώσουν την πλήρη δυνατότητα του ελέγχου, όχι μόνο στον παρόντα χρόνο αλλά και προς τα πίσω. Δηλαδή, αυτοί οι οποίοι το έκαναν για 3, 4, 5 χρόνια θα ελεγχθούν αναδρομικά. Τα ηλεκτρονικά ίχνη δεν σβήνονται» πρόσθεσε.

Ο υπουργός, στη συνέντευξη που παραχώρησε μιλώντας στον ΑΝΤ1, κατέληξε ότι «όταν ήμουν υπουργός το '14 είχα πει ότι θέλω να κάνω ηλεκτρονική συνταγογράφηση και να ανεβαίνουν οι εξετάσεις ψηφιακά στον ηλεκτρονικό φάκελο, ώστε ο γιατρός να μη μπορεί να παραβιάσει το πρωτόκολλο. Όταν ήρθα το '24 αυτό δεν είχε ολοκληρωθεί. Το βάλαμε μπρος και το ολοκληρώσαμε φέτος τον Ιούνιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης