ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Το Ψηφιακό Φροντιστήριο αποτελεί ένα ακόμη βήμα για το σχολείο του μέλλοντος

Πιερρακάκης: Το Ψηφιακό Φροντιστήριο αποτελεί ένα ακόμη βήμα για το σχολείο του μέλλοντος

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης

INTIME NEWS/ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Στην έναρξη λειτουργίας του ζωντανού Ψηφιακού Φροντιστηρίου, η παρουσίαση του οποίου έγινε στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα και τις καινοτομίες, οι οποίες μόλις εφαρμοστούν στην πλήρη ανάπτυξη τους θα ολοκληρώσουν την εικόνα αυτής της σημαντικής παρέμβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία στην σχολική εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού επισημαίνει την διασύνδεση της τεχνολογίας με την εκπαίδευση και αναφέρει πως από την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε πλήρη λειτουργία και για τα 45 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

«Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θέτει την τεχνολογία στην υπηρεσία της παιδείας του μέλλοντος αναβαθμίζοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. Σε έναν κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους του 20ού αιώνα» τονίζει στην ανάρτηση του ο κ. Πιερρακάκης και συμπληρώνει: «Στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα συνεχίσουμε να παρέχουμε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ολοένα και περισσότερα σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία και θα είμαστε σταθερά δίπλα τους».

«Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θέτει την τεχνολογία στην υπηρεσία της παιδείας του μέλλοντος»

Η ανάρτηση του κ. Πιερρακάκη:

«Το Ψηφιακό Φροντιστήριο αποτελεί ένα ακόμη βήμα για το σχολείο του μέλλοντος. Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρακολουθήσαμε σήμερα το πρώτο πιλοτικό μάθημα Ιστορίας της Γ ’Λυκείου, στο οποίο συνδέθηκαν περισσότεροι από 4000 μαθητές από ολόκληρη τη χώρα.

Από την επόμενη κιόλας εβδομάδα θα είναι σε πλήρη λειτουργία για 45 πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, στα οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή συνδεδεμένη στο διαδίκτυο ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Όλες οι παραδόσεις του Ψηφιακού Φροντιστηρίου θα είναι πλήρως προσβάσιμες για όλους καθώς θα συνοδεύονται από διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ενώ στη συνέχεια, όλα τα βίντεο θα είναι στη διάθεση όλων των μαθητών υποτιτλισμένα.

Παράλληλα, στο streaming.digitalschool.gov.gr κάθε μαθητής θα έχει πρόσβαση σε εύληπτα βίντεο παραδόσεων μαθημάτων για το σύνολο της ύλης από την Ε’ Δημοτικού έως και τη Β’ Λυκείου. Έτσι, σε δικό του χρόνο μπορεί να βελτιώνει το επίπεδο κατανόησης και τις γνώσεις του, διασφαλίζοντας ότι όλα τα παιδιά έχουν ισότιμη πρόσβαση στην ενισχυτική διδασκαλία.

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θέτει την τεχνολογία στην υπηρεσία της παιδείας του μέλλοντος αναβαθμίζοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. Σε έναν κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους του 20ού αιώνα.

Στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα συνεχίσουμε να παρέχουμε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ολοένα και περισσότερα σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία και θα είμαστε σταθερά δίπλα τους».